Kulturë / Kultura

Qazim Muja, Kryetar Shoqates se Artisteve dhe Intelektualeve “ART CLUB”, Ulqin, Mali i Zi
Ulqin i cili rreth vetes tubon emra te afirmuara te shkences, artit, kultures dhe te letrave shqipe dhe i cili, njekohesisht, na paraqitet si botuesi i pare tek shqiptaret ne Malin e Zi ,perkrah koleget e tyre ne Tirane ne reagimin ndaj ngarkesave fiskale qe qeveria e Shqiperise synon te ve mbi librin. Vazhdo  Vazhdo

January 19, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Qazim Muja, Kryetar Shoqates se Artisteve dhe Intelektualeve “ART CLUB”, Ulqin, Mali i Zi
Tags:

Fati i librit tek presidenti
Reagojnë edhe botuesit dhe intelektualët në Kosovë dhe Mal të Zi: “S’do mend se pasojat më të mëdha do t’i ndjenim ne që jetojmë dhe krijojmë jashtë kufijve të Shqipërisë.” Botuesit shqiptarë janë kthyer me një farë shprese nga takimi me Presidentin e Republikës, Bamir Topi. Pas letrës të nënshkruar nga njëqind intelektualë ku shprehej shqetësimi për ligjin e sapomiratuar mbi tvsh 20% të librit, ky takim është parë si guri i fundit që mund ta zhvendosë këtë histori taksash në doganë... Vazhdo

January 19, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Fati i librit tek presidenti
Tags:

U Ulcinj otvorena škola italijanskog jezika
Ulcinj, 8. decembra- Ulcinj je danas dobio jednu zna?ajnu kulturno- obrazovnu instituciju. U centru ovog grada, pored Doma kulture, sve?ano je otvorena škola italijanskog jezika “Dante Aligijeri”. To je rezultat inicijative Rotari kluba Ulcinj i Crnogorsko italijanskog kulturnog udruženja “Dante Aligijeri”, koji su, sa prijateljima iz Rima, realizovali ovaj zna?ajan projekat. -Rotori klub je pokrenuo inicijativu sa svojim prijateljima iz Italije za Vazhdo  Vazhdo
Izložba slikara iz Ulcinja otvorena sino? u be?koj galeriji “Vonpark Alt-erla”.
Moderno slikarstvo Crne Gore Predsjednik 23. be?kog okruga Manfred Vurm ukazao je na dugogodišnju odli?nu saradnju njegove opštine sa Ulcinjem i najavio da ?e be?ki okrug i Ulcinj na prolje?e potpisati sporazum o saradnji Be?, 11. decembra (Tanjug) – U Be?u je, u prisustvu gradona?elnika Ulcinja Gzima Hajdinage, otvorena izložba “Moderno slikarstvo Crne Gore”. Izložba na kojoj su umjetnici iz Ulcinja prikazali svoja djela otvorena je sino? u be?koj galeriji “Vonpark Alt-erla”. Vazhdo  Vazhdo

Page 90 of 90« First...102030...8687888990