Opinione

Nika: Të hane nadje krisi pushka – Hajdinagës na pull mushka ….?! Në Ulqin mungojnë kuponat kontrollues për 2175 vota..?
Lista  tabelare  e zgjedhjeve që na ra  në  dorë( me kusht që të jetë e vërtetë…) e cila qarkulloi ndër anëtarë të partive,  dëshmon parregullësi të mëdha  në zgjedhje . Mësohet se  lënda  i  kaloi  prokurorisë- me kërkesë të Mansit….?! Shih rubrikat e nënvizuara nga ne me ngjyrë portukalli  forcojnë konstatimin…?!! Në se është ndryshe kërkojmë falje publike…?!!! Këtë shkrim vendosëm ta bëjmë kur analizuam disa tituj  kontraverz rreth zgjedhjeve për të ardhur deri te e vërteta?!!... Vazhdo

October 19, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Të hane nadje krisi pushka – Hajdinagës na pull mushka ….?! Në Ulqin mungojnë kuponat kontrollues për 2175 vota..?
Tags:

Nika: Mbi 7 mijë zgjedhës në Ulqin kundër politikës nacionale…?!!
Kliko ne Foto Burimi Cemi.org.me Shkruan Muhamet Nika Nisur nga e kaluara  e vitit 1994  , kur lindi konflikti katund qytet –  brenda  Lidhjes…, në Ulqin,  koha e Bardhit  njëkohësisht  kryetar  partie  e  kryetar komune  , ulqinakët   u tërhoqën nga zgjedhjet  duke i bojkotuar ato  dhe falë kësaj , pushtetin përsëri e fitoj Bardhi?!  Diçka ngjashëm si sot..? Me këtë abstenim  Bardhi  kujtoi, se  e rregulloi punën  njëherë e përgjithmonë  me  ulqinakë,  por në zgjedhjet e radhës... Vazhdo

October 18, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Mbi 7 mijë zgjedhës në Ulqin kundër politikës nacionale…?!!
Tags:

Nika: Liderët shqiptarë pas humbjes, le të ndjekin shembullin Pajoviqit me dorëheqje… ?!!
Shkruan Muhamet  Nika Llogaria e shqiptarëve në këto zgjedhje  ishte katastrofë …, se pse  po shihet që  çdo njëra  nga tri listat shqiptare  , i çuan  “ prej  mendjes së  madhe..” më të paktën nga 1500 vota”të djegura “–partive  qytetare   serbo çetnike  edhe pse ishin mirë të informuara për këtë që ndodhi  NGA PËRVOJA E  KALUAR. Vetëm  koalicioni i partive , …. ME NJË QËLLIM, i  çoi diku 3500 vota  te ndonjë çetnik që nuk fitonte pa ne (këto vota) …?! E  na... Vazhdo

October 17, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Liderët shqiptarë pas humbjes, le të ndjekin shembullin Pajoviqit me dorëheqje… ?!!
Tags:

Refik HASANI: Zgjedhjet  në Mal të Zi
Tirana dhe Prishtina zyrtare do të duhej ndërruar diskursin politik Shkasi i këtij shkrimi është që sot mbahen zgjedhjet për Parlament të Malit të Zi,pasi nuk kishin formuar një listë të përbashkët për të garuar për këto zgjedhje,nuk do të fitojn ulëset që ju takojn. Kjo ndodhi edhe me ne shqiptarët më datën 24 prill 2016,në Krahinën Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë për zgjedhje për Parlament të Serbisë arritëm të marrim vetëm një ulëse. Kjo shumë shpejt do të shifet për shqiptarët në Maqedoni në... Vazhdo

October 16, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Refik HASANI: Zgjedhjet në Mal të Zi
Tags:

Nika: Një pyetje zgjedhore: Mirë apo keq është puna ?!!
Shkruan Muhamet Nika Çfarë tha hoxha  ke të votojmë në këto zgjedhje? Me që tubimi  në xhami i  kësaj të premteje i ra të bëhej  shumë  pak  kohë  para  zgjedhjeve –pati  edhe nga  hoxhallarët  që  si duket u përkujdesen   për  të  udhëzuar   xhematin  e  vet   se kah duhet t’ia  mbajë  kësaj here  me votë. Kështu  edhe  predikimi (vasi) sot  u bë  rreth  faktit  se si duhet  të  sillet  myslimani gjatë procesit të votimit  kur  jeton si pakicë në një vend  jo mysliman-... Vazhdo

October 14, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Një pyetje zgjedhore: Mirë apo keq është puna ?!!
Tags:

Nika: Kujdes kjo nuk është film edhe pse jemi film…?!!
Shkruan Muhamet Nika Kujdes kjo nuk është film edhe pse jemi film…?!! ( një vështrim rreth  simpoziumit të mbajtur në Kala…) Interesantë kjo puna jonë në Ulqin, tash sa kohë po mundohem të gjejë njerëz që nuk janë “ ekspertë” të te gjitha punëve ,por këtu  te ne nuk po i gjejë. Ne si duket u bëmë të gjithë eksperta…?! E ne , e di fare mirë që  nuk jemi Egjipt, ku në aeroportin e Kajros, shohim që sapo arrin të pret parulla : Mirë se vini, kështu si ti kemi mjaft…?! Me sa duket  kjo... Vazhdo

October 13, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Kujdes kjo nuk është film edhe pse jemi film…?!!
Tags:

Nika: Sllogani: Mi ili on-në thelb është anti shqiptar-kush është autori..?! Dhe çfarë tha Gjukanoviq ?!!
Shkruan Muhamet Nika Gjukanoviq me një rast, pat pyetur  autorët: “ Nëse unë jam AI ; kush janë hijet e mija..“?! Përgjegja nuk arriti kurrë …?!! E kjo, si logjikë normale  na shtyen edhe neve  të pyesim në të kundërtën:  po kush janë atëherë –  hijet e atyre që pyesin (  MI…),  përgjegja  për këtë ( sipas neve) në vazhdim…?!!! Slogani MI  ili On: Ne  APO AI …?!  I komunitetit  sllavo serb,  kishtaro- ortodoks,  në Mal të Zi, si duket  tashti  më ka marrë përmasa ... Vazhdo

October 10, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Sllogani: Mi ili on-në thelb është anti shqiptar-kush është autori..?! Dhe çfarë tha Gjukanoviq ?!!
Tags:

Nika: Këta nuk janë deputetë, por janë vaj medet – Berisha …?!
Shkruan Muhamet Nika Vetëm kur pashë listat zgjedhore  të emrave që garojnë  si   “  të zgjedhurit e shqiptareve ” – me mundësi të hyrjes në maje të piramidës e kuptova drejtë më duket  hallin e Berishës , kur tha:  Këta nuk janë deputetë , por janë vaj medet..?! Me siguri, fjalën e kish te  injoranca  shkollore  profesionale e deputetëve që kishin hyrë në “ Shtëpinë e Shenjtë- Panteonin e Dijes- PARLAMENT”. Ndërsa   tjetër ,dua të shtoj këtu, që  gjithashtu sot   më duket se... Vazhdo

October 5, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Këta nuk janë deputetë, por janë vaj medet – Berisha …?!
Tags:

Mentor Llunji: Agjërimi
  AGJERIMI   Mentor Llunji Agjerimi si akt filozofik, shpirtëror dhe fetar, si përgjigje për ngopje të të gjitha llojëve, është  një akt  reflektimi mbi vehten dhe veset. Mbi të gjitha, është një akt abstenimi dhe  pastrimi.   Pikërisht kjo i duhet politikës se shqiptarëve në Mal të Zi. Abstenim dhe pastrim. Kjo i duhet në rend të parë votuesit, që tashmë është i ngopur dhe bile i dehur. Votuesit të lodhur shqiptar  i duhet urgjentisht një agjerim nga politika e lodhur shqiptare. Politikë e cila... Vazhdo

October 4, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Mentor Llunji: Agjërimi
Tags:

Nika: Për gjatë shtatit qirilica – tash po shoh si është cicmica ?!!
Shkruan Muhamet Nika Edhe DPS –së  po i avullohen votuesit…?!! Është e vërtetë që këto zgjedhje dallojnë shumë  prej zgjedhjeve të mëparshme  nëse jo për gjë tjetër , atëherë  për  interesim të  rënë  të  qytetarëve  për  pjesë  marrje në promovime . Kjo ndodhë  kur është në pyetje prezenca e  popullit , ndërsa kur është në pyetje politika- shohim që udhëheqësit  më të lartë të zbresin në nivel të zgjedhësve duke shkuar kudo. Për shembull  në Anë të Malit, si një zonë... Vazhdo

October 3, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Për gjatë shtatit qirilica – tash po shoh si është cicmica ?!!
Tags:

Page 10 of 64« First...89101112...203040...Last »