Opinione

Shaban Peraj: Katrahura e radhës
Nuk ka nevojë për asfarë sensibilizimi të çështjes shqiptare këtu në Ma të Zi. Një katrahurë kombëtare rrezikon qenien tonë dhe kjo është evidente tani pas zgjedhjeve lokale, të mbajtura më 23 maj. Kjo është e vërteta jonë, ky është realiteti për momentin, dhe nëse kështu vazhdohet, e sipas tyre nuk ka arsye të mos vazhdojë, ne jemi në prag të zhdukjes, jemi në rrezik, gjë të cilën e kemi provuar edhe në kohën e monizmit. Për këtë nuk ka dyshim, alarmi është dhënë dhe ato që sadopak kanë dinjitet... Vazhdo
Fushata paraelektorale në Ulqin në fazën përfundimtare – Video Forca
Fushata paraelektorale në Mal të Zi në fazën përfundimtare Ulqin, 21 maj – Fushata paraelektorale për zgjedhjet lokale në Mal të Zi ka hyrë në fazën përfundimtare, ndërsa partitë politike kanë dhënë premtime për përmirësimin e jetës së qytetarëve ulqinakë. Koalicioni “Për Ulqinin Evropian”, i përbërë nga Unioni Demokratik i Shqiptarëve dhe Partia Demokratike e Socialistëve të kryeministrit Milo Gjukanoviq u premtuan ulqinakëve investime të reja dhe kthimin e pronave të nacionalizuara që në... Vazhdo
Selim Resulbegoviqi flet në Tv – Teut: Zhvillim,zhvillim të Ulqinit
Me hapjen zyrtare të fushatës elektorale në Ulqin, debatet mes forcave politike sa vijnë e bëhen më të nxehta. Një debat i tillë ka pasur në qendër të tij si protagonistët  sikurse Gëzim Hajdinagën,Nazif Cungun,Isat Jakupin,Ali Rexhen,Selim Resulbegun,Amir Hollin dhe shumë protagonist të jetës politike të Ulqinit. Gjëja kryesore që ra në sy gjatë këtij debati televiziv në TV Teuta, ishte tema e ekonomisë së Ulqinit,zhvillimi ekonomik dhe turistik i Ulqinit ku përfaqësuesi si Kryetar i socialdemokratëve te... Vazhdo
Silver Korda: 1-shi ishtë shpetimi jonë
1.  O popull i katunit e i qytetit në fusha, në male dhe afër detit 2. Kam për ju nji parasi si Ulqinak, e ja si parti 3. Ka veç nji të  vërrtetë, e ja tri,ashtu siç ka veç nji Pereni 4. Erdhi dita e 23. majit,1-shi i drejtëse, e 3-shi i fajit 5. Mas i merrni në qafë  nipat e mesat,se s`keni me ja ditë as adresat 6. Veç nji Forcë  munet këtu mi nal me punë e fakte, e ja veç  me fjalë 7. Për Ulqin ishtë shansa e funit,Forca ka derdhë djersën e munit 8. Programi i 1-shit ishtë  pështimi jonë,se 3-shit e... Vazhdo

May 17, 2010  :: Opinione :: Komente (12)
Tags: , , ,

Drejtori i shoqatës turistike malazeze dhe grupit e hotelijer “Montenegro Stars”,Zharko Radulovic  ne TVCG shprehet
Në vazhdën e arnimeve të aty për atyshme të situatës, në mungesë të një strategjie të mirëfilltë turistike, Zharko Radulovic  , i kërkoi së fundmi operatorëve turistikë të ulin çmimet e hoteleve. Zharko Radulovic  , u tha pronarëve të hoteleve se çmimet më të ulëta janë më të mira për ta sesa çmimet e larta. Në konferencën kombëtare të turizmit, Zharko Radulovic   u shpreh se “natyrisht çmimi është çështje e tregut, por duhet të konsolidojmë mendimin dhe besimin se me çmime të arsyeshme... Vazhdo

May 8, 2010  :: Opinione :: Comments Off on Drejtori i shoqatës turistike malazeze dhe grupit e hotelijer “Montenegro Stars”,Zharko Radulovic ne TVCG shprehet
Tags: , ,

Çfarë nuk të dëgjojnë veshët! – Video
Çfarë nuk të dëgjojnë veshët! Në një shoqëri ku asaj që njëri i thotë e bardhë, tjetri i thotë e zezë, edhe nëse mund të vihen re përplasje sa majtas, djathtas, kurrsesi nuk mund të shënohen si zhvillim e lartësim i një vendi. Parlamenti lokal i ulqinit tashmë për çdo qytetarë është bërë aq i mërzitshëm sa të bënë të kuptosh se e ka marrë lumi. Nuk kalon seancë e të mos dëgjosh një lumë fyerjesh e sharjesh që vijnë nga të zgjedhurit e popullit. Protagonistët e debateve në Kuvend sa herë që... Vazhdo

May 1, 2010  :: Opinione :: Komente (4)
Tags: ,

Shaban Peraj: Vota e bardhë
Po t’i referohemi thënies se çdo popull meriton qeverinë e vet, në rastin konkret qeverinë lokale, pasi tani mbahen zgjedhjet lokale këtu në Mal të Zi, atëherë duhet të jetë i pranishëm debati mbi rolin e individit dhe masave në histori. Po problemi është kush është masa, sa janë ata në numër si dhe a janë në “rrugën e Zotit” për t’na ofrur ndonjë avantazh duke iu referuar viteve të demokracisë. Në këto rrethana shqitarët në Mal të Zi nuk duhet t’i vëjnë fajin popullit për ata që do ti zgjedhin... Vazhdo

April 20, 2010  :: Opinione :: Comments Off on Shaban Peraj: Vota e bardhë
Tags: , , ,

Deklarata e Kryimamit te BI se Ulqinit Molla Rexhep Likes
Ulqin 17.4.2010 Deklarata e Kryimamit te BI se Ulqinit Molla Rexhep Likes Me 05.04.2010 ne xhami te Namazgjahit – Ulqin u mbajt Kuvendi i xhemateve te xhamijave te qytetit. Ne kete mbledhje u miratua inicijativa per ndarjen e BI te Ulqinit ne dy kshille: keshillin e qytetit dhe ate te fshatit. Per kete vendim kajne votuar 14 perfaqesues te xhemateve, duke e perfshire dhe Kryetarin h. Latif Avdo Gorana, te Ulqinit dhe dy imame: Suad Ukoshata dhe Mirsad Muca. ndersa 9 te pranishem ishin kundra kesaj inicijative, ne mesin e te cilve... Vazhdo

Page 64 of 64« First...102030...6061626364