Anton Gojçaj

Calimera mbledh në Ulqin emra të shquar të letërsisë – Video
Ulqin, 7 qershor – Të organizuar nga Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”, manifestimi tradicional “Calimera” /Ish-Kalimerja poetike/, sjell në Ulqin këtë fundjavë emra të mirënjohur jo vetëm të letërsisë shqipe. Kryetari i kësaj shoqate të mirënjohur të zhvillimit dhe promovimit të kulturës shqiptare në Mal të Zi, Mr. Haxhi Shabani tha ditën e martë për KosovaLive se edicioni i sivjetmë i këtij manifestimi letrar, këtë javë Ulqinit do t’i sjellë personalitete të shquara të... Vazhdo

June 7, 2011  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Calimera mbledh në Ulqin emra të shquar të letërsisë – Video
Tags: , , , , , , , , , , ,

Pesë autorë shqiptarë prezantohen para publikut malazias
Ulqin, 11 prill – Në botimin e Shoqatës së Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” të Ulqinit,doli nga shtypi përzjedhja e përkthyer në gjuhën malazeze të pesë autorëve të cilët jetojnë dhe krijojnë në Malin e Zi – Asllan Bisha, Ibrahim Berjashi, Fran Camaj, Anton Gojçaj dhe Haxhi Shabani, të cilët, në fakt, vlerësohen si shkrimtarët që ia kanë vënë themelet letërsisë shqiptare në Malin e Zi. Kjo është hera e parë që opinioni kulturor malazias ka rastin të njihet me autorëve shqiptarë... Vazhdo
Botime të Art Klub-it Ulqin 2010
(Haxhi Shabani, Jam ai që nuk jam, Art Klub, Ulqin,2010) (Anton Gojçaj, Ndërmjet kapakëve, Art Klub, Ulqin, 2010) Ditëve të fundit nga edicioni botues i Shoqatës “Art Klub” dolën dy libra të rinj: përmbledhja me poezi e poetit Haxhi Shabani me titullin “Jam ai që nuk jam” dhe përmbledhja me tregime e shkrimtarit Anton Gojçaj “Midis kapakëve”. Libri me poezi të zgjedhura i Haxhi Shabanit është hartuar nga dy pëmbledhjet e tij të mëparme “Të kërkoj” e “Natë e portokalltë” dhe nga dorëshkrimi i... Vazhdo

September 21, 2010  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Botime të Art Klub-it Ulqin 2010
Tags: , , , , , ,

Një libër me vlerë nga Anton Gojçaj
Në dorë kemi një libër me vlerë, me dyzet e katër vështrime, recensione, ese…, i cili lexuesit do t’i nxisë që t’i lexojnë (nëse nuk i kanë lexuar ende) veprat për të cilat bëhet fjalë në to, do t’i njohë ata me disa autorë për veprat e të cilëve ndoshta as nuk kanë dëgjuar deri tani, por që kanë vlerë të konsiderueshme, por edhe me veprat e disa krijuesve me renome nga vendi dhe bota. “Leximin shpesh e përjetoj si njëfarë, shujte shpirtërore, kurse recensionin si një dolli përshëndetëse... Vazhdo
Tkurrja e shqipes vazhdon
Teksti “Rrezikimi i gjuhës shqipe” ka karakter kërkimor-shkencor, i përket fushës së studimeve sociolinguistike, por ka rëndësi multidisiplinare. Libri është rezultat i hulumtimeve sistematike, shumëvjeçare, që Haxhi Shabani bëri gjatë përgatitjes së tezës së magjistraturës, të cilën e mbrojti me sukses në vitin 2006 në Universitetin e Prishtinës.Plot 452 vjet pas botimit të të ashtuquajturit “Meshari” të Dom Gjon Buzukut – për të cilin shkencëtarët supozojnë se ka jetuar (vepruar)... Vazhdo