Art Dulcinium

Ulqini, nikoqir i piktorëve nga trojet shqiptare
Ulqin, 2 qershor – Që nga dita e enjte e deri të dielen, Ulqini është nikoqir i Kolonisë së piktorëve nga të gjitha trojet shqiptare, të cilën e organizon asociacion “Art Dulcinium”. “Ky është takimi i parë që realizohet në Ulqin edhe janë të pranishëm emra të njohur të arteve pamore, pedagog nga Universitetet mbarëshqiptare, si nga Shkupi, Prishtina, Tetova, Shkodra, Tirana”,- thotë për KosovaLive bashkërenditësja e kësaj kolonie artistike, piktorja ulqinake, Vahida H. Nimanmbegu. Ajo shton se... Vazhdo

June 2, 2011  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Ulqini, nikoqir i piktorëve nga trojet shqiptare
Tags: , , ,

Piktorët e Ulqinit ekspozojnë në Berat
Ulqin, 21 prill – Në Galerinë e Arteve “Edward Lear” në Berat, për herë të parë në një edicion të këtillë të arteve rajonale pamore, marrin pjesë piktorët nga Ulqini. Ekspozita hapet ditën e shtunë edhe publiku beratas do të ketë rast që të njihet vlerat e atistëve ulqinakë, dy javë radhazi, aq sa do të qëndrojë e hapur ekspozita.   Piktorja e mirënjohur edhe në përmasat ndërkombëtare, Vahida Nimanbegu, kryetare e Asociacionit “Art Dulcinium”, tha ditën e enjte për Kosovalive se artistët... Vazhdo

April 22, 2011  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Piktorët e Ulqinit ekspozojnë në Berat
Tags:

Intervistë me piktoren Lirije Milla Korda
Piktorja që bën gjëra të vogla me dashuri të madhe Me shprehjen e saj spontane, të qartë, të fortë dhe krejt analitike duket interesi i kësaj artiste dhe gruaje me shumë profesione, plot me kulturë, por në të njëjtën kohë e drejtpërdrejtë, e sinqertë, pa hipokrizi intelektualizmi, por që paraqitet si vëzhguese e qartë e një bote me ndjenja spirituale. Përkthyese në institucionet zviceriane në gjermanisht, italisht, shqip e sllavisht, mediatore në konfliktet në mes të mërgimtarëve shqiptarë dhe të huaj,... Vazhdo
Ulcinjske NVO traže ponovnu obradu plana ulcinjske Solane
Solana glavni problem Ulcinj – Sedamnaest ulcinjskih nevladinih organizacija (NVO) zatražile su ju?e od crnogorske skupštine da ne usvoji Predlog prostornog plana i da ga vrati obra?iva?u na ponovnu obradu. U saopštenju dostavljenom agenciji Mina navodi se da se 17 NVO sastalo povodom finalne verzije Predloga prostornog plana, odnosno brisanja ulcinjske Solane iz zašti?enih zona spomenika prirode, i njeno „pretvaranje u turisti?ku zonu mimo svake procedure. „Nacrt prostornog plana usvojen u Skupštini sadržavao je niz nedostataka... Vazhdo

March 17, 2008  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Ulcinjske NVO traže ponovnu obradu plana ulcinjske Solane
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vahida Hasanagic Nimanbegu
The ancient town of Ulcinj or Dulcinium is located on the shore of the Adriatic Sea. It comprises of legendary Kalaja ( The Old Town ),the courts of Balshaj inside, pictoresque bay of Valdanos and is surrounded by the endless sea. This Mediterranean town recalls many outbursts and battles, queens and kings, including the last Illyrian king Gent, whom it is proud of. In this fortress-town, built on the edged rocks, each stone and wall contains a legend and narrates a story of its own. It was called a town with the shine of the paradise... Vazhdo