detaret e ulqinit

Legjenda e Floçkës së detit
Floçka e detit te ne, në mitologjinë tonë është një fenomen i cili mund të ndeshet edhe në mitologjinë e popujve të tjerë si p.sh tek ajo greke ku quhet sirenë, apo asaj gjermane me emrin Lorelei. Te grekët në kohën antike si femra të bukura, me bukuri dhe me këngë kanë terhequr vëmendjen e detarëve duke shkaktuar gjithmonë rrezik. Gjithashtu edhe Lorelaj në mitologjinë gjermane me këngën e saj duke krehur flokët e arta me një krahër të artë, lart mbi një shkëmb, aty ku është rreziku më i madh, tërheq... Vazhdo

April 21, 2012  :: Opinione :: Comments Off on Legjenda e Floçkës së detit
Tags: , , , , ,