evropa

Gjukanoviq: Ballkani ende s’është stabilizuar
Ballkani, shikuar përgjithësisht, është në rrugë të drejtë, megjithëse ende nuk është stabilizuar plotësisht, deklaroi kryeministri i Malit të Zi, Milo Djukanovic, duke porositur Evropën se nuk guxon të përsëris gabimet e viteve të 90’a, kur problemeve iu përkushtua me vonesë. Ky gabim, sipas asaj që Djukanovic i deklaroi radios shtetërore austriake, solli intervenimin e NATO’s para dhjetë vitesh. Bombardimi ishte arsyeja që NATO është shumë më pak i popullarizuar në Mal të Zi se sa BE, theksoi Djukanovic,... Vazhdo

June 16, 2009  :: Politika :: Comments Off on Gjukanoviq: Ballkani ende s’është stabilizuar
Tags: , , , ,

Politika malazeze ndaj Kosovës është euro-atlantike
Ne ndjekim dhe ndajmë vlera thelbësore evropiane, por ne do të ecim me kujdes duke ruajtur suksesshëm stabilitetin dhe harmoninë tonë multietnike, tha kryeministri i Malit të Zi, Milo Dukanoviç. Komisioneri Evropian Oli Ren theksoi në Bruksel rëndësinë e konkluzioneve të samitit evropian për vendet e Ballkanit, sipas të cilave nëse vendet e rajonit që nuk janë ende kandidate bëjnë progres solid në reformat politike dhe ekonomike dhe përmbushin kushtet e nevojshme duhet të marrin statusin kandidat. “Duhet fillimisht... Vazhdo

June 25, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Politika malazeze ndaj Kosovës është euro-atlantike
Tags: , , , , , ,

Mali i Zi në prag të Bashkimit Evropian
Pas shumë viteve “izolimi” Mali i Zi është më afër se kurrë për liberalizimin e vizave drejt shteteve të Bashkimit Evropian. BE-ja ia ka dorëzuar Malit të Zi të ashtuquajturën “Harta e rrugës drejt liberalizimit të vizave”, ka deklaruar sot ministri i Punëve të Brendshme Jusuf Kallamperoviq. Për liberalizimin e vizave me Bashkimin Evropian Mali i Zi duhet të përmbushë katër kritere kryesore, ku kriteri i parë është siguria e dokumenteve personale. Jusuf Kallamperoviq për kushtin e parë është deklaruar... Vazhdo

May 26, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi në prag të Bashkimit Evropian
Tags: , ,