Filmi dokumentar

Filmi dokumentar: Shkolla që ra në heshtje nga Luljeta Avdiu Cura
Nga Ali Salaj Luljeta Avdiu Cura në këtë film përdor një narracion të bukur lirik, i cili edhe pse nganjëherë rrëshqet në patetizëm, rritë tensionin dramatik dhe përjetimin emocional. Në film krijohet një ndërthurje funksionale e zhanreve ku insertet dokumentare dhe fotografitë e vjetra (puna në shkollë, poligoni sportiv, mësimi praktik dhe kreativ, kurset e analfabetizmit, pamjet dhe veshjet monumentale të asaj kohe etj.) krijojnë një strukturim artistic që i jep një vlerë të veçantë këtij dokumentari.   Filmi... Vazhdo

June 13, 2011  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Filmi dokumentar: Shkolla që ra në heshtje nga Luljeta Avdiu Cura
Tags: , , , , , ,

Filmi dokumentar Ana e Malit thesar që nuk shuhet të autorit Nexhmedin Avdiu
“Ah, si nuk zgjati me shumë” – me këto fjalë gazetari dhe shkrimtari Haxhi Shabani e përshkroi filmin dokumentar “Ana e Malit thesar që nuk shuhet“ të autorit Nexhmedin Avdiu. Me këto fjalë mund të përshkruhet edhe e gjithë mbrëmja e promovimit të këtij dokumentari që u shfaq këtë të shtunë në Qendren për kulture në Ulqin. Për të ditur se ku do shkojmë – duhet të dimë se ku kemi qenë. Me pak fjalë ky është edhe mesazhi që autori i këtij dokumentari dëshiron të transmetoj të shikuesi i sotëm... Vazhdo