flamuri

Flamuri shqiptar, mollë sherri në sport
Një ngjarje sportive nxit nevojën e ndryshimit të ligjit mbi përdorimin e simboleve nacionale Një ngjarje sportive e javës së kaluar në Ulqin dëshmoi edhe një herë mangësitë e Ligjit mbi përdorimin e simboleve nacionale dhe nevojën për plotësimin dhe ndryshimin e tij. Për shkak të flamurit shqiptar të vendosur në murin e sallës së Shkollës Fillore “Mareshali Tito”, KFV “Teuta” e humbi ndeshjen ndaj KFV “Nikshiq – Balestra”. Federata e Futbollit e Malit të Zi kishte kërkuar... Vazhdo

November 7, 2008  :: Sporti / Sport :: Comments Off on Flamuri shqiptar, mollë sherri në sport
Tags: ,

Kokrrat e shpërndara të shegës nga Naim dhe Sami Flamuri – Video
Spjegimi i Kokrrave të shpërndara të shegës nga Naim dhe Sami Flamuri në Video Në tekst lexuesi do të takojë Fatin e rrallë të një familjeje shqiptare, ulqinake, të familjes së cilës i përkasin autorët e këtij libri. Është jeta që u ra për short. Të detyruar nga rrethanat kjo familje u shtrëngua të shkërmoqet, por jo të zhbëhet. Autorët kanë krijuar kështu një metaforë të pazakontë, metaforën e shegës – kokrrës së shegës, si njësi dhe tërësi, metaforën e një familjeje të shpërbërë... Vazhdo
Kush ishte çifuti mistik ? Shabatai Zevi…
Në vitin 1666 Shabatai do të shpallte se gjykimi hyjnor dhe Mbretëria e Zotit do jenë në duart e tij. Kaq ishte historia e së përpjetës së këtij njeriu. Pastaj fillon rrokullima. Factum: Në Enciklopedinë trevëllimëshe të shekullit XVIII dhe XIX, gjejmë se për çudi, në Perandorinë Osmane, vetëm një vend shiqptar/arnaut, veçohet ndër të tjerë dhe ai është Dulcigno apo Ulcini që do të thotë Ulqini/Ulcinj i sotëm. E habitshme. Vetëm e përmendin emrin e Ulqinit sepse që në shekullin XVII ai ishte vendi i... Vazhdo

February 19, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Kush ishte çifuti mistik ? Shabatai Zevi…
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Kosova shpall pavaresine. parlamenti miraton simbolet e shtetit
Fillon seanca e jashtezakonshme e Kuvendit te KosovesOra 15:10 Ka nisur seanca e Kuvendit te Kosoves ku ne rend te dites jane shpallja e deklarates se pavaresise dhe miratimi i simboleve shteterore. Kuvendi eshte hapur me fjalen e kreut te tij Jakup Krisniqi i cili e quajti kete dite historike per kombin. Ai beri nje pershendetje te vecante per perfaqesuesin e familjes Jashari si perfaqesues te te gjitha flijimeve te familjeve te popullit shqiptar. “Zotimi im solemn per Kosoven shtet demokratik eshte premtimi per vlera me te perparuara... Vazhdo