Force

Në Hotelin “Mediteran” Forca organizoi koktejin e fundvitit
Kokteji i fundvitit Mbrëmë në Hotelin “Mediteran” Forca organizoi koktejin e fundvitit. Në këtë takim tashmë tradicional morrën pjesë një numër i madhë i qytetarëve, pjesëtarëve të jetës publike të Ulqinit. Të pranishmëve në emër të Forcës Rinore të rinjve u drejtua Iliriana Sula dhe Gëzim Haxhibeti, në emër të grave këshilltarja e Forcës ne Kuvendin e Komunës së ulqinit Ilmira Lika dhe më në fund kryetari i Forcës Nazif Cungu. Shërbimi informativ i Forcës #gallery-1 { margin:... Vazhdo

January 2, 2009  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Në Hotelin “Mediteran” Forca organizoi koktejin e fundvitit
Tags: , , , , , , , ,

Manjinski savjet Albanaca kompletiran je ju?e izborom 15 ?lanova
I Albanci kompletni Ulcinj- Manjinski savjet Albanaca kompletiran je ju?e izborom 15 ?lanova na elektorskoj Skupštini. Agron Mehmedi, Ali ?e?britaj, Daut Ceka, Fadilj Kova?i, Gani Kukaj, Hajrudin Kova?i, Husein Daci?, Ismailj Doda, Mehmet Tafica, Musa ?okaj, Naser Peraševi?, Paljo Drešaj, Tahir ?onbaljaj, Tahir Tahiri i Taip Kurti pridružili su se ministru manjina Fuadu Nimaniju, gradona?elniku Ulcinja Gzimu Hajdinagi, predsjedniku Opštine Tuzi Smailj Mali? ?unmuljaju, predsjednicima DUA, DS, AA, Force, PDP i DJA Ferahtu Dinoši,... Vazhdo
Ulqin,ville albanaise mythique
La vieille ville dont la forteresse porte l’empreinte d’architecture vénitienne. Pour commencer, Ulqin est une sorte de St-Tropez albanais. De nombreux Albanais célèbres et anonymes d’Albanie, Kosovo et Macédoine y viennent passer leurs vacances. Mais l’on trouve également des nombreux touristes venus de divers horizons (ex-Yougoslaves, Italiens, Allemands, Anglais, Français, Américains…). L’été, tous les soirs, Ulqin vibre sous la musique des chanteurs albanais venus de tous les coins albanophones... Vazhdo
Sastanak Force i Bosnjacke Stranke u  Ulcinj
Takimi Forca me Partinë Boshnjake Në takimin e udhëheqësve të Forcës dhe Partisë Boshnjake, ne Ulqin është biseduar për bashkëpunimin e këtyre dy partive në lidhje me të gjitha problemet ku ekzistojnë interesa të përbashkëta. Posaçërisht janë potencuar pyetjet mbi përmirësimin e statusit e popujve pakicë dhe pjesëmarrjen e tyre në të gjitha nivelet e qeverisëse. Është treguar nevoja e përforcimit të ingerencave të vetëqeverisjes lokale dhe pjesëmarrjen e tyre më e madhe në menaxhimin e resurseve ekonomike... Vazhdo

February 23, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Sastanak Force i Bosnjacke Stranke u Ulcinj
Tags: , , , , , , ,

Crna Gora blizu ukidanja viza
22.02.2008-Potpredsjednik Evropske komisije Franko Fratini kazao je ju?e da ?e Brisel tokom pregovora o liberalizaciji viznog režima svaku državu Zapadnog Balkana vrednovati pojedina?no, istovremeno ocjenjuju?i da je Podgorica “postigla zna?ajne rezultate” u oblastima vezanim za ovaj proces. Štampa piše da je to ohrabrilo ministra unutrašnjih poslova i javne uprave Jusufa Kalamperovi?a da na po?etku pregovora o liberalizaciji viznog režima izrazi nadu da ?e državljani Crne Gore do kraja godine putovati bez viza u 24... Vazhdo

February 22, 2008  :: Bota :: Comments Off on Crna Gora blizu ukidanja viza
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Forca i Bošnja?ka stranka za jednog kandidata?
Podgorica – Rukovodstva Force i Bošnja?ke stranke dogovorila su ju?e “mogu?u saradnju” i podršku politi?kom programu i predsjedni?kom kandidatu “u ?ijem se djelovanju prepozna ostvarenje vitalnih interesa, statusa i položaja manjinskih naroda u Crnoj Gori”, saopštile su te stranke. Na sastanku u Ulcinju “posebno su potencirana pitanja poboljšanja statusa i položaja manjinskih naroda i njihovog djelotvornijeg u?eš?a na svim nivoima vlasti”. Na sastanku su u ime Force bili predsjednik Nazif... Vazhdo

February 21, 2008  :: Politika :: Comments Off on Forca i Bošnja?ka stranka za jednog kandidata?
Tags: , , , , , , , , ,

Libéralisation du régime des visas pour Monténégro
M. Dragutin Mate, Ministre de l’Intérieur slovène, qui préside le Conseil de l’UE dans le domaine des affaires intérieures, participera à la cinquième conférence ministérielle annuelle sur la coopération dans le domaine de la sécurité frontalière des Balkans occidentaux qui aura lieu du 21 au 23 février 2008 à Budva, Monténégro, à l’invitation de M. Jusuf Kalamperovi?, Ministre de l’Intérieur et de l’administration publique du Monténégro, et de M. dr. Theodor Winkler, Ambassadeur et Directeur du Centre pour... Vazhdo

February 20, 2008  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Libéralisation du régime des visas pour Monténégro
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kosova shpall pavaresine. parlamenti miraton simbolet e shtetit
Fillon seanca e jashtezakonshme e Kuvendit te KosovesOra 15:10 Ka nisur seanca e Kuvendit te Kosoves ku ne rend te dites jane shpallja e deklarates se pavaresise dhe miratimi i simboleve shteterore. Kuvendi eshte hapur me fjalen e kreut te tij Jakup Krisniqi i cili e quajti kete dite historike per kombin. Ai beri nje pershendetje te vecante per perfaqesuesin e familjes Jashari si perfaqesues te te gjitha flijimeve te familjeve te popullit shqiptar. “Zotimi im solemn per Kosoven shtet demokratik eshte premtimi per vlera me te perparuara... Vazhdo
EU, Montenegro to Start Visa Talks
15 February 2008 Podgorica_ Negotiations on visa liberalisation between Montenegro and the European Union will start on February 21, according to Montenegro’s Minister of the Interior, Jusuf Kalamperovic. In an interview carried by the Podgorica daily, Republika, on Friday, Kalamperovic said he expected the visa regime with the EU to be fully liberalized by the end of the year. “The government expects Montenegro to be the first Balkan state that will liberalize its visa regime with the EU, despite the fact that Serbia was the first... Vazhdo
Thaçi rassure les Serbes avant l’indépendance, mais la tension monte
15 février 19:13 – PRISTINA (AFP) – Le Premier ministre du Kosovo Hashim Thaçi s’est engagé à protéger les droits de toutes les minorités vendredi avant une proclamation d’indépendance imminente, alors que la tension politique monte et que la possibilité d’une sécession des Serbes de la province augmente. Le Premier ministre kosovar Hashim Thaçi, le 15 février 2008 à Pristina AFP – Robert Atanasovski M. Thaçi avait convoqué la presse et une source à son bureau avait annoncé qu’à... Vazhdo

February 15, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Thaçi rassure les Serbes avant l’indépendance, mais la tension monte
Tags: , , , , , , , , , , ,

Page 1 of 212