gusinja

Këshilli Nacional i Shqiptarëve kërkon përfaqësimin autentik të shqiptarëve në Parlamentin e Malit të Zi
Këshilli Nacional i Shqiptarëve përmes një kumtese për opinion, duke komentuar paralajmërimet e pushtetit malazez  për mbajtjen e zgjedhjeve  parlamentare , vlerëson se pa u siguruar mandatet e garantuara shqiptarëve përfaqësimin autentik politik, dhe përfaqësim në institucione, organe shtetërore dhe organe vendore, gjë e cila  parashihet  edhe me Kushtetutë, këto zgjedhje eventuale nga shqiptarët nuk mund të quhen të drejta dhe të ndershme. “Pushteti aktual, respektivisht shumica aktuale parlamentare duhet... Vazhdo

January 18, 2009  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Këshilli Nacional i Shqiptarëve kërkon përfaqësimin autentik të shqiptarëve në Parlamentin e Malit të Zi
Tags: , , , , , , , ,

Ulqini në vitet e lidhjes shqiptare të prizrenit 1878-1881 (2)
Luftë në shumë fronte kundër vendimeve të Fuqive të Mëdha Shqiptarët ishin të vendosur të kundërshtonin me çdo kusht dorëzimin e territoreve shqiptare dhe ishin të gatshëm që të njëjtat t`i mbronin edhe me armë. Ata deklaronin se do të luftonin jo vetëm kundër ushtrisë së Malit të Zi, por do të qëllonin edhe kundër forcave turke, po qe se ato do të tentonin t`ia dorëzonin tokat shqiptare. Kriza Lindore e viteve 1875-1878, nga një çështje politike, siç ishte për popujt e tjerë, për popullin shqiptar... Vazhdo

December 19, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Ulqini në vitet e lidhjes shqiptare të prizrenit 1878-1881 (2)
Tags: , , , ,