Ismail Doda

Veprimtari përkujtimore, 10 – vjetori i vdekjes së dom Simon Filipajt
Dekada e dëshmisë së Filipajt Viti i tanishëm në të cilin po zhvillohet kjo veprimtari përkujtimore, 10 – vjetori i vdekjes së dom Simon Filipajt, ka një koincidencë të rastit, sepse përkon me 15 – vjetorin e botimit të Biblës në shqip, vepër kjo e cila na bëri ta përkujtojmë dekadën e vdekjes së përkthyesit dhe veprën e tij jetësore Biblën. Një dekadë pa Filipajn, sikur është tepër pak për të njohur vlerat e rralla si përkthyes dhe veprën e tij madhore Biblën. Por, në anën tjetër, këto... Vazhdo
Shqiptarët kërkojnë fakultet në Ulqin
Në Mal të Zi është aktualizuar çështja e shkollimit të shqiptarëve në të gjitha nivelet. Kjo problematikë u trajtua edhe në Këshillin Kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi, të mbajtur në Ulqin,por një ditë më parë ishte në qendër të vëmendjes edhe në tryezën e rrumbullakët të organizuar nga javorja malazeze ‘Monitor’ dhe Ambasada e Gjermanisë në Podgoricë. Lideri i Forcës së Re Demokratike, Nazif Cungu, tërhoqi vërejtjen se Mali i Zi nuk e ka zgjidhur në mënyrë adekuate shkollimin e shqiptarëve... Vazhdo
35 anëtarët e Këshillit Nacional Shqiptar në Mal të Zi
Këshilli Nacional Shqiptar përbëhet prej 35 anëtarëve. Njëzet prej tyre e kanë siguruar këtë të drejtë në bazë të funksionit: Fuad Nimani, ministër për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Gëzim Hajdinaga, kryetar i Komunës së Ulqinit, Smail Maliq Çunmulaj, kryetar i Komunës Urbane të Tuzit, Mehmet Bardhi, kryetar dhe deputet i LD në MZ, Ferhat Dinosha, kryetar dhe deputet i UDSH-së, Amir Hollaj, kryetar i PPD-së, Nazif Cungu, kryetar i Forcës së Re Demokratike – Forca, Ali Doda, kryetar i... Vazhdo
Të shtunën në Ulqin u mbajt kuvendi i elektorëve për zgjedhjen e anëtarëve të këshillit nacional të shqiptarëve
U zgjodhën 15 anëtarë Ulqin – Kuvendi i elektorëve zgjodhi të shtunën 15 anëtarët që do t`i përfaqësojnë në të ardhmen shqiptarët në Këshillin e tyre nacional. Anëtarë të Këshillit Nacional të Shqiptarëve u zgjodhën Agron Mehmedi, Ali Gjeçbritaj, Daut Ceka, Fadil Kovaçi, Gani Kukaj, Hajrudin Kovaçi, Husein Daciq, Ismail Doda, Mehmet Tafica, Musa Gjokaj, Naser Perasheviq, Palo Dreshaj, Tahir Gjonbalaj, Tahir Tahiri dhe Taip Kurti. Në Kuvend morën pjesë 48 elektorë nga 49 sa ishin ftuar. Përveç 15... Vazhdo