Lumi Buna

Lumi Buna – mrekulli e natyrës
Margaritar i Ulqinit dhe rajonit Nga fillimi i viteve të nëntëdhjeta, sidomos pas kontrabandimit të naftës dhe derivateve të naftës nga Shqipëria, Buna është lumë i plagosur. Për shkak të pakujdesisë së trafikantëve, mazuti disa herë u derdh në lumë e kur ai përzihet me ujin e ftohtë, pasojat për ekosistemin mbesin vite me radhë, pohojnë ekspertët. Si rrjedim i kësaj, nga Buna u zhduk ngjala e kristaltë, peshk ky jashtëzakonisht i rrallë dhe i bukur, i cili kërkon ujë të pastër si kristali. Një kilogram... Vazhdo

June 29, 2009  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Lumi Buna – mrekulli e natyrës
Tags: , , , , ,

Page 14 of 14« First...1011121314