Mal i Zi

Angazhim i përbashkët Shqipëri – Mal i Zi për mjedisin
Ministrat e mjedisit të Shqipërisë dhe Malit të Zi u takuan sot në Shkodër, ku morën pjesë në Konferencën ndërkombetare “Menaxhimi i integruar i pasurive natyrore të Liqenit te Shkodrës dhe Lumit Buna sipas parimeve te Konventës së Ramsarit”.  Ministrat e dy vendeve fqinje vlerësuan nevojën e ndërmarrjes së projekteve të perbashkëta në fushën e mbrojtjes së mjedisit natyror. Sipas tyre, kërcënimet dhe problemet e sotme në fushën mjedisore janë shumë më të mëdha se diferencat politike, etnike,... Vazhdo

June 6, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Angazhim i përbashkët Shqipëri – Mal i Zi për mjedisin
Tags: ,

Presidenti Topi në Samitin e shtatë të Krerëve të shteteve të Evropës Juglindore – Cetinjë, Mal i Zi.
Cetinjë, Mal i Zi Presidenti i Republikës, Prof. Dr. Bamir Topi, në krye të një delegacioni zyrtar, mori pjesë sot në Forumin Rajonal për Korridorët Kulturorë në Evropën Juglindore “Administrimi i Shumëllojshmërisë Kulturore dhe Promovimi për qëllime turistike”, që po zhvillohet në Cetinjë të Malit të Zi. Kreu i shtetit shqiptar, pasi u takua dhe u përshëndet me homologë nga Mali i Zi, Kroacia, Maqedonia, Bosnje-Hercegovina, Serbia, etj, si dhe me Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit të Evropës, Terri... Vazhdo

June 4, 2009  :: Politika :: Comments Off on Presidenti Topi në Samitin e shtatë të Krerëve të shteteve të Evropës Juglindore – Cetinjë, Mal i Zi.
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Shqiptarët kërkojnë mandate të garantuara në Parlamentin malazez
Partitë shqiptare në Mal të Zi kërkojnë që autoritetet të aplikojnë mandatet e garantuara për pakicat në Parlament, propozim që është hedhur poshtë nga Gjykata Kushtetuese malazeze. Liderët e partive shqiptare, Ferhat Dinosha, Mehmet Bardhi dhe Vasel Sinishtaj thonë se shqiptarëve u takojnë së paku pesë mandate të garantuara, meqë Vazhdo  Vazhdo