migjeni

Ka ardhur koha e radikalizimit të çështjes shqiptare në Mal të Zi
Përfundoj edhe një vit i cili sa i përket realizimit të të drejtave të shqiptarëve në Mal të Zi, mund të karaktarizohet ashtu si edhe vitet e mëparshme, pra një vit i stagnimit  dhe degradimit të të drejtave të tyre qytetare, njerëzore  dhe kombëtare. Edhe përkundër faktit se partitë nacionale shqiptare rimuarën pushtetin në nivel lokal në komunën Ulqinit, në komunën  vetme të plotë me shumicë shqiptare në Mal të Zi,megjithate, shqiptarët në Mal të Zi, në përgjithësi, kanë pësuar një kthim... Vazhdo

December 21, 2011  :: Opinione :: Comments Off on Ka ardhur koha e radikalizimit të çështjes shqiptare në Mal të Zi
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

100-vjetori i lindjes, Ulqini përkujton poet Migjenin
Pas shumë debatesh mediatike mbi harresën që i bëhet poetit të mjerimit Millosh Gjergj Nikolla Migjeni, në Ulqin,organizatorët Fondacioni Studenti,shoqata Ora dhe biblioteka Ulqin kanë mbajtur konferencën shkencore me rastin e 100-vjetorit të lindjes së poetit. Për krijimtarinë e Migjenit ka folur prof. dr. Alfred Çapaliku, pedagog i letërsisë në Universitetin “Luigj Gurakuqi” në Shkodër dhe mr. Haxhi Shabani, shkrimtar dhe studiues i gjuhës. Gjatë mbrëmjes u lexuan pjesë nga krijimtaria e Migjenit. Me një mbrëmje... Vazhdo

December 19, 2011  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on 100-vjetori i lindjes, Ulqini përkujton poet Migjenin
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

R.Ushaku: Migjeni miti i një poeti
Rruga përpjetëse e jetës, kah Migjeni ngjitet, na përkujton mitin e Sifizit, i cili më kot shtyn gurin e madh për ta qitur në shpat, ndërsa Migjeni shtyn ditën me ditë dhe me përpjekje mbinjerëzore, duke mohuar në një mënyrë vdekjen dhe dështimin ndaj fatit, don të bindë veten dhe të tjerët se njeriu nuk duhet humbë shpresën. Kështu në gjirin e dilemave, dëshprimit, peshës së fatit, megjithatë, gjen fuqinë për jetë, vetëm prej besimit në ngadhnjim, në fuqinë njerëzore, në ideal bujar. Lashtësia na... Vazhdo

January 11, 2009  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on R.Ushaku: Migjeni miti i një poeti
Tags: , , , , , , ,