Milan Roqen

Ministri Hoxhaj: Kosova e Mali i Zi këtë vit shkëmbejnë ambasadorët
Foto: VLADA.ME FJALIMI I MISTRIT HOXHAJ Hoxhaj të mërkurën është takuar me Presidentin e Malit të Zi, Filip Vujanovic, Kryeministrin Igor Luksic dhe homologu Milan Rocen. Gjatë këtyre takimeve është konfirmuar vullneti i dyanshëm për hapjen e ambasadave të dy shteteve në Prishtinë dhe Podgoricë. Ministri kosovar ka njoftuar udhëheqësit e Malit të Zi edhe për Ligjin e miratuar në Qeverinë e Kosovës, i cili e përfshinë komunitetin malazez në mesin e komuniteteve të Kosovës. Ndërsa, është siguruar nga udhëheqësit... Vazhdo

January 11, 2012  :: Politika :: Komente (3)
Tags: , , ,

Berisha pret ministrin e punëve të jashtme të Malit të Zi, zotin Milan Roćen
Kryeministri Berisha priti sot në një takim ministrin e Punëve të Jashtme dhe Integrimit Evropian të Malit të Zi, zotin Milan Roćen, i cili ndodhet në Shqipëri në kuadër të Ministerialit të A-5. Pasi i uroi përzemërsisht mirëseardhjen, Kryeministri Berisha i bëri më dije ministrit Roćen se pret me kënaqësi zhvillimin së shpejti të vizitës zyrtare në vendin fqinj dhe mik, në Mal të Zi, e cila ishte planifikuar të zhvillohej një ditë më parë. Ministri malazez i Punëve të Jashtme dhe Integrimit Evropian z.... Vazhdo

December 15, 2011  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Berisha pret ministrin e punëve të jashtme të Malit të Zi, zotin Milan Roćen
Tags: ,

Roqen: Njohja e Kosovës punë e kryer
Mali i Zi nuk ka arsye që të presë vendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë për të vendosur marrëdhënie diplomatike me Kosovën, ka thënë Ministri malazez i Punëve të Jashtme, Milan Roqen. “Ky është një tregim i përfunduar. Kur e njihni një vend, atëherë është logjike faza tjetër – vendosja e marrëdhënive diplomatike”, ka thënë Roqen për gazetën “Vijesti”. “Kur kemi vendosur për njohjen e Kosovës, jemi udhëhequr nga mendimi shumicë i BE-së. Edhe... Vazhdo

December 24, 2009  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Roqen: Njohja e Kosovës punë e kryer
Tags: ,

Roqen:Vendimi i stabilitetit të rajonit
Koha do të dëshmojë më se miri se Mali i Zi ka marrë vendimin e duhur për stabilitetin e rajonin kur ka njohur Kosovën, ka deklaruar Shefi i Diplomacisë malazeze, Milan Rocen. Në një intervistë për gazetën e Podgoricës, “Vijesti” ai ka thënë se, qysh tash po shihen efektet pozitive të këtij vendimi. “E keni parë edhe në raportin e Komisionit Europian përparimin në Mal të Zi, së paku sipas informatave të para, roli i Malit të Zi në rajon, respektohet shumë. Shpreh bindjen se situata e brendshme... Vazhdo

November 2, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Roqen:Vendimi i stabilitetit të rajonit
Tags: ,