population

Ulcinj is a coastal town and municipality in Montenegro
Ulcinj is a coastal town and municipality in Montenegro. The town of Ulcinj has a population of 10,828 (2003 census), and it is the centre of Ulcinj municipality. This southernmost municipality of Montenegro has a population of 20,290. The wider area of Ulcinj has been inhabited since the Bronze Age. Illyrian tombs (tumuli), found in the village of Zogaj, in the vicinity of Ulcinj, date back to the Bronze Age. The town is believed to be founded in the 5th century BC by Greek colonists from Colchis. The Colchian colonization is mentioned... Vazhdo
Ulqin,ville albanaise mythique
La vieille ville dont la forteresse porte l’empreinte d’architecture vénitienne. Pour commencer, Ulqin est une sorte de St-Tropez albanais. De nombreux Albanais célèbres et anonymes d’Albanie, Kosovo et Macédoine y viennent passer leurs vacances. Mais l’on trouve également des nombreux touristes venus de divers horizons (ex-Yougoslaves, Italiens, Allemands, Anglais, Français, Américains…). L’été, tous les soirs, Ulqin vibre sous la musique des chanteurs albanais venus de tous les coins albanophones... Vazhdo
Ulqin:Kokteji i Pavarësisë së Kosovës në hapësirat e Forcës
Mbrëmë në hapësirat e Forcës u shenua dita e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Në koktejin që u organizua me këtë rast morrën pjesë një numer i madh i të qytetarëve. Në praninë e disa mediave nga Mali i Zi dhe nga Shqipëria, kryetari i Forcës lexoi nje fjalim të përgaditur me këtë rast. Forca Rinore përgaditi një tortë të cilën e quajtën “Torta e pavarësisë” dhe solemnisht u nda. Kështu deri në orët e vona u festua me muzikë, pije dhe shoqërim. Në vijim mund të lexoni edhe tekstin... Vazhdo

February 23, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ulqin:Kokteji i Pavarësisë së Kosovës në hapësirat e Forcës
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Crna Gora blizu ukidanja viza
22.02.2008-Potpredsjednik Evropske komisije Franko Fratini kazao je ju?e da ?e Brisel tokom pregovora o liberalizaciji viznog režima svaku državu Zapadnog Balkana vrednovati pojedina?no, istovremeno ocjenjuju?i da je Podgorica “postigla zna?ajne rezultate” u oblastima vezanim za ovaj proces. Štampa piše da je to ohrabrilo ministra unutrašnjih poslova i javne uprave Jusufa Kalamperovi?a da na po?etku pregovora o liberalizaciji viznog režima izrazi nadu da ?e državljani Crne Gore do kraja godine putovati bez viza u 24... Vazhdo

February 22, 2008  :: Bota :: Comments Off on Crna Gora blizu ukidanja viza
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Montenegro: Mixed Emotions on Kosovo
17 February 2008 Podgorica _ While Montenegro’s Albanians were celebrating Kosovo’s independence, parties representing the country’s Serbs were calling for protests against the establishment of the newly-independent state.During the Kosovo Parliament’s sitting, convened to proclaim independence, residents of Tuzi and Ulcinj, areas with sizable Albanian populations, gathered in cafés and at the offices of ethnic Albanian parties, to start the celebrations. Two Albanian parties in Montenegro, the Democratic Alliance, DS, and the... Vazhdo
Thaçi rassure les Serbes avant l’indépendance, mais la tension monte
15 février 19:13 – PRISTINA (AFP) – Le Premier ministre du Kosovo Hashim Thaçi s’est engagé à protéger les droits de toutes les minorités vendredi avant une proclamation d’indépendance imminente, alors que la tension politique monte et que la possibilité d’une sécession des Serbes de la province augmente. Le Premier ministre kosovar Hashim Thaçi, le 15 février 2008 à Pristina AFP – Robert Atanasovski M. Thaçi avait convoqué la presse et une source à son bureau avait annoncé qu’à... Vazhdo

February 15, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Thaçi rassure les Serbes avant l’indépendance, mais la tension monte
Tags: , , , , , , , , , , ,

A i nevojitet ashensori një kalaje të lashtë
Indiferenca ndaj vetvetes Ndërtimi i ashensorit brenda një kalaje të lashtë, është vandalizëm i paparë, i ngjashëm me instalimin e kishës mbi majen e Rumisë. Kush ka faj? Faj ka pavetdija e neve si individë se historia e shkruar, dokumentet, mund të falsifikohen dhe të shtrembërohen me anë të interpretimeve të gabueshme, por, kultura materiale është ajo që mbetet dhe që dëshmon për prezencen e një etnosi në një truall. Kur ish – presidenti i Francës, Miteran, ka filluar ta ndërtojë piramiden e qelqtë... Vazhdo

February 13, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on A i nevojitet ashensori një kalaje të lashtë
Tags: , , , ,