Rexhep ef. Lika

Polaznici mekteba iz Ulcinja posjetili Medresu
Podgorica – U organizaciji Odbora IZ-e Ulcinj, u subotu, 28.05.2011. god., organizirana je ekskurzija polaznika mekteba sa područja ovog Odbora. Grupu od oko 130 učenika pratili su v.d. glavnog imama Rifat ef. Jusufi, Suad ef. Ukoshata, Mirsad ef. Muçaj, Senad ef. Maku, Nusret ef. Cenaj, Edin ef. Veliq i Rexhep ef. Lika. Polazak je priredjen u 8.30 sati. Učenici su najprije posjetili Medresu “Mehmed Fatih” u Podgorici, gdje su srdačno i musafirski primljeni od osoblja Medrese. Vodičima i učenicima je ponučen jedan... Vazhdo
Filmi dokumentar Ana e Malit thesar që nuk shuhet të autorit Nexhmedin Avdiu
“Ah, si nuk zgjati me shumë” – me këto fjalë gazetari dhe shkrimtari Haxhi Shabani e përshkroi filmin dokumentar “Ana e Malit thesar që nuk shuhet“ të autorit Nexhmedin Avdiu. Me këto fjalë mund të përshkruhet edhe e gjithë mbrëmja e promovimit të këtij dokumentari që u shfaq këtë të shtunë në Qendren për kulture në Ulqin. Për të ditur se ku do shkojmë – duhet të dimë se ku kemi qenë. Me pak fjalë ky është edhe mesazhi që autori i këtij dokumentari dëshiron të transmetoj të shikuesi i sotëm... Vazhdo
Urimi i Rexhep ef. Lika, Kryeimami i Ulqinit me rastin e Fitër Bajramit
Bismil-lahir-rahmanir-rahim. Nesër, më 09 shtator 2010 është dita e parë e Fitër – Bajramit, ndaj me këtë rast, kam kënaqësinë që në emër të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Ulqinit dhe të institucioneve të saja dhe në emrin tim personal, t’i përgëzojë të gjithë besimtarët për përmbushjen e njërit prej obligimeve  kryesore të fesë islame, dhe t’ua uroj Fitër – Bajramin, duke e lutur Allahun e Madhërishëm që të na ketë pranuar agjërimin, lutjet, ibadetet dhe punët e mira që i kemi... Vazhdo
Mesazhi i Fitër Bajramit nga Rexhep ef. Lika
Bismil-lahir-rahmanir-rahim. Besimtarë të nderuar, Ky Bajram është festë e cila e shënon fundin e muajit të Ramazanit, muajit që paraqet periudhën më të ndritshme në kalendarin islamik gjatë të cilit të gjithë ne me ibadetet tona bëmë përpjekje që ti afrohemi sa më shumë Krijuesit tonë. Çdo çast i agjërimit tonë, çdo namaz dhe çdo lutje e jona në muajin që e lamë pas iu kushtuan Allahut, Sundimtarit Absolut të të gjitha botërave. Bajrami të cilin po e përjetojmë me mëshirën dhe dëshirën e Zotit,... Vazhdo

September 19, 2009  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Mesazhi i Fitër Bajramit nga Rexhep ef. Lika
Tags: ,

Mesazhi i Kurban Bajramit nga nga Rexhep ef. Lika, Kryeimami i Ulqinit
Kreu i Bashkësisë Islame të Ulqinit, Rexhep ef. Lika, Kryeimami i Ulqinit në prag të Kurban Bajramit ka uruar të gjithë besimtarët e fesë islame me mesazh për paqe dhe harmoni. Ai ka ftuar që kjo festë të reflektojë ndjenjën e humanitetit, solidaritetit, bamirësisë e mbi të gjitha devotshmërisë e cila është edhe simbolika e prerjes së Kurbanit. Kreu i Bashkësisë Islame të Ulqinit, Rexhep ef. Lika, Kryeimami i Ulqinit fillimisht në mesazhin e tij shprehu kënaqësinë e veçantë që në emër të Bashkësisë... Vazhdo

December 7, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Mesazhi i Kurban Bajramit nga nga Rexhep ef. Lika, Kryeimami i Ulqinit
Tags: ,