Rifat Rastoder

Dinosha: Censusi për pakicat të jetë 0,7 %
UDSH është e gatshme të heq dorë nga aksioni afirmativ ekzistues për bashkësinë nacionale shqiptare nëse do të pranohej zgjidhja e propozuar nga kjo parti që në kodin e ri zgjedhor cenzusi për pakicat të jetë 0.7%, ka deklaruar kryetari i UDSH Ferhat Dinosha. Ai ka sqaruar se partia e pakicës e cila fiton 0.7% të votave mund të llogarisë se e ka fituar në mandat, por edhe mund ta humbas vetëm nga lista tjetër e pakicës e cila ka fituar dyfish më tepër vota. Ai vërteton se cenzusi për pakicat prej 3 për qind as... Vazhdo

August 17, 2010  :: Politika :: Comments Off on Dinosha: Censusi për pakicat të jetë 0,7 %
Tags: , , , , , ,

Prishtina gati ta pranojë pakicën malazeze – Video
Nënkryetari i Kuvendit të Malit të Zi, Rifat Rastoder tha të mërkurën në Prishtinë që ka ardhur koha që malazezët kosovarë të mos identifikohen më me serbët, apo me cilëndo bashkësi tjetër. Këto komente ai bëri në një debat të organizuar me temën “Pozita e malazezëve në Kosovë”. “Nuk duhet të ketë dyshim se mbase çështja më e ndjeshme është pikërisht kjo, e drejta kushtetuese për gjendjen e bashkësisë malazeze në Kosovë dhe krijimi i kushteve për kthimin e të zhvendosurve nga Kosova, që... Vazhdo
U Ulcinj otvorena škola italijanskog jezika
Ulcinj, 8. decembra- Ulcinj je danas dobio jednu zna?ajnu kulturno- obrazovnu instituciju. U centru ovog grada, pored Doma kulture, sve?ano je otvorena škola italijanskog jezika “Dante Aligijeri”. To je rezultat inicijative Rotari kluba Ulcinj i Crnogorsko italijanskog kulturnog udruženja “Dante Aligijeri”, koji su, sa prijateljima iz Rima, realizovali ovaj zna?ajan projekat. -Rotori klub je pokrenuo inicijativu sa svojim prijateljima iz Italije za Vazhdo  Vazhdo