schengen

BE rikthen regjimin e vizave për Maqedoninë dhe Serbinë,Mali i Zi nuk përfshihet
Më 31 janar, BE-ja do ta prezantojë mekanizmin mbrojtës për regjimin e vizave, me të cilin do të përfshihen vendet e Ballkanit Perëndimor. Diplomacia malazeze e ka filluar ofansivën diplomatike që vendi i tyre të mos përfshihet në këtë regjim të vizave dhe në këtë gjë kanë pasur sukses të madh, veçanërisht pasi nga Berlini dhe Parisi kanë marrë garanca se Mali i Zi nuk do të përfshihet në regjimin e vizave për dallim nga vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor, njofton “MakBorba”, transmeton Portalb. Për... Vazhdo

January 14, 2013  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on BE rikthen regjimin e vizave për Maqedoninë dhe Serbinë,Mali i Zi nuk përfshihet
Tags: , ,

Crna Gora blizu ukidanja viza
22.02.2008-Potpredsjednik Evropske komisije Franko Fratini kazao je ju?e da ?e Brisel tokom pregovora o liberalizaciji viznog režima svaku državu Zapadnog Balkana vrednovati pojedina?no, istovremeno ocjenjuju?i da je Podgorica “postigla zna?ajne rezultate” u oblastima vezanim za ovaj proces. Štampa piše da je to ohrabrilo ministra unutrašnjih poslova i javne uprave Jusufa Kalamperovi?a da na po?etku pregovora o liberalizaciji viznog režima izrazi nadu da ?e državljani Crne Gore do kraja godine putovati bez viza u 24... Vazhdo

February 22, 2008  :: Bota :: Comments Off on Crna Gora blizu ukidanja viza
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EU, Montenegro to Start Visa Talks
15 February 2008 Podgorica_ Negotiations on visa liberalisation between Montenegro and the European Union will start on February 21, according to Montenegro’s Minister of the Interior, Jusuf Kalamperovic. In an interview carried by the Podgorica daily, Republika, on Friday, Kalamperovic said he expected the visa regime with the EU to be fully liberalized by the end of the year. “The government expects Montenegro to be the first Balkan state that will liberalize its visa regime with the EU, despite the fact that Serbia was the first... Vazhdo