Sreten Asanoviq

Panairi i librit në Ulqin – nga 28 korrik deri më 4 gusht
TIRANE-Mbi 60 botues nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi dhe Bosnje- Hercegovina do të marrin pjesë në Panairin tradicional të Librit “Ulqini 2010”, që do të zhvillohet në Ulqin (Mali i Zi) nga 28 korrik- 4 gusht, të organizuar nga Bashkia e këtij qyteti dhe Shoqata e Botuesve Shqiptarë. Mbështetur këtë vit nga Komuna e Ulqinit, nën kujdesin e kryetarit të saj, Gëzim Hajdinaga, panairi i sivjetshëm është i pari që çel veprimtaritë me librin në stinën verore, për t’i hapur rrugë më pas... Vazhdo
Ulqin: Botohet në shqip libri ”Bien yjet”
Ulqin, 31 maj – Njeri ndër autorët më të spikatur të tregimit të shkurtër bashkëkohor malazias, Sreten Asanoviq, lexuesit shqiptar i prezantohet me një vepër të re të titulluar “Yjet bien- tregime të shkurtëra”, të përkthyer në gjuhën shqipe nga shkrimtari për fëmijë, Hajro Ulqinaku. Libri botohet nga Asociacioni “Ulqini & Plima”, që edhe më herët këto dy firma kanë botuar vepra nga letërsi malazeze në atë shqipe. Ky është libri i dytë në gjuhën shqipe i tregimtarit malazias, Asanoviq.... Vazhdo

May 31, 2010  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Ulqin: Botohet në shqip libri ”Bien yjet”
Tags: , , ,