Svacia

Nova arheološka istraživanja Svača: Dokazan suživot Slovena i Romeja – Video
VIDEO TV TEUTA ULCINJ Grabanica Gabriel Facebook ULCINJ – Otkopavanje spoljnjeg bedema srednjovjekovnog grada Svača kod Ulcinja i reviziona istraživanja unutrašnjosti Crkve Svetog Jovana, kao i episkopskog dvora, rezultirala su brojnim otkrićima koja mogu biti od pomoći u boljem razumijevanju funkcija tog misterioznog grada u periodu od VI do XV vijeka – kazao je za Pobjedu rukovodilac terenskog istraživanja, arheolog Mladen Zagarčanin. Na Svaču ovih dana rade i arheolozi Miloš Živanović, Dejan Drašković, Anton Ljuljđuraj... Vazhdo

October 22, 2012  :: news :: Comments Off on Nova arheološka istraživanja Svača: Dokazan suživot Slovena i Romeja – Video
Tags: , , , , ,

Shasi ilir i 365 kishave
Qytetërimi shqiptar më shumë ndodhet nën dhe sesa mbi të. Në viset etnike shqiptare në Mal të Zi, e mbi të gjitha në rajonin e Ulqinit, janë një numër i madh i monumenteve të trashëgimisë sonë nga historia jonë e hershme, ku zë vend edhe qyteti i lashtë i Shasit, sot qytet që nuk banohet. Shasi është vendbanim antik ilir, i cili ngrihet në malin po me të njëjtin emër. Këndej pari, në periudhën antike ka kaluar rruga e lashtë lidhëse në mes Ulqinit dhe Shkodrës. Shasi në literaturë njihet si: Suatio,... Vazhdo