Vahida Hasanaga-Nimanbegu

Ulqini, nikoqir i simpoziumit rajonal të arteve pamore
Ulqin, 17 maj – Në Kala të Ulqinit, në organizim të asociacionit joqeveritar “Art Dulcinium”, po mbahet simpozium rajonal i arteve pamore, me moton “Art ynë dhe arti i vendeve tona fqinje”, ku po marrin pjesë artistë nga Shqipëria, Bosnjë e Hercegovina, Mali i Zi, Kosova, Kroacia dhe Serbia. Projekti është përkrahur nga Fondi i pakicave të Malit të Zi, ndërsa piktorja akademike, Vahida Nimanbegu, kryetare e OJQ “Art Dulcinium” tha ditën e hënë për KosovaLive se ky simpozium ka një rëndësi të madhe... Vazhdo

May 17, 2010  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Ulqini, nikoqir i simpoziumit rajonal të arteve pamore
Tags: , , , , , , , ,

Vahida Hasanaga-Nimanbegut: Çmim për pikturë
Shoqata e artistëve figurativë të malit të zi ndau çmimet vjetore Podgoricë – Pas çmimit të fituar vitin e kaluar në Sallonin e Zemunit, piktorja ulqinake Vahida Hasanaga – Nimanbegu ka fituar edhe një çmim tjetër për pikturë. Shoqata e Artistëve Figurativë të Malit të Zi i ka ndarë asaj të martën Çmimin e parë në konkursin vjetor për pikturë të organizuar nga kjo shoqatë. Shoqata e Artistëve Figurativë të Malit të Zi ka ndarë çmime edhe për skulpturë dhe grafikë, si dhe për ekspozitën... Vazhdo

March 30, 2009  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Vahida Hasanaga-Nimanbegut: Çmim për pikturë
Tags: