Zoran Piperović: Barović “izašao” iz Solane

January 31, 2014   | news

ULCINJSKA SOLANABiznismen Veselin Barović je, prema riječima njegovog pravnog zastupnika advokata Zorana Piperovića, izašao iz ulcinjske Solane.

»Iz dokumentacije koju prilažem evidentno je da moj vlastodavac nije više u Eurofondu. Shodno tome, nije ni u Solani »Bajo Sekulić«, što znači da ne duguje plate nikome, jer više nema nikakve pravne i poslovne veze s tim preduzećem«, rekao je Piperović Danu.

Prema rješenju Poreske uprave od 25. jula prošle godine, koje je Piperović dostavio Danu, u Centralni registar privrednih subjekata unesene su izmjene podataka o licima u društvu, a to su sada Armin Mulahusić, Boiša Šotra, Fahrudin Kajošević, Milanko Damjanović, Milić Popović, Nenad Štibilj, Blatko Aprcović, Vuk Rajković i Euroinvest, društvo za upravljanje fondom Euroinvest.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA) od 12. decembra prošle godine, najveći akcionar Euroinvesta kompanija Fleš, ljubljanska Ilirika Brozno, Izbor Bar u stečaju, a od građana koji posjeduju ukupno 55 odsto akcija, najveći pojedinačni vlasnici su Azim Bujak, Adnan Husić, Fadil Ćosibegović i Kenan Terzić.

Piperović je kazao da je Barović “izašao” iz Eurofonda i svih kopmanija koje su u portfelju tog fonda.

Izvor: RTCG