Ljoro Nrekic: Danas pregovaramo za formiranje vlasti

February 3, 2014   | news

Loro-Nrekic-luidj-SkrelaPregovori o formiranju lokalne vlasti u Ulcinju počinju  danas potvrdio je našem radiju nosilac izborne liste Demokratske partije socijalista Ljoro Nrekic:

Nrekić za naš radio kaže da od danas počinju da pregovaraju: «Prvo sa Forcom pa sa svim političkim partijama koje participiraju. Mi smo najveći faktor, najveći politički subjekat i danas ćemo da ih pozovemo na razgovor. Još nije ništa definisano, albanske patriote žele da preokrenu stvar u njihovu korist ali to ne može baš jer je DPS je ipak građanska partija svih vjera i nacija.»

Predstavnik Opštinskog odbora DPS-a Luiđ Škrelja saopštio je da su potencijalni partneri DPS-a  sve partije koje prihvate da lokalna vlast mora da se ponaša drugačije nego prethodnih godina:

«Zajednički cilj svih je poboljšanje uslova života i standarda za sve građane opštine Ulcinj i obaveza kada se bude formirala vlast bez obzira na političku opciju. Kompletna lokalna vlast treba da bude u službi građana a ne opredijeljenih partijskih programa.»

Podsjetimo na vanrednim izborima u Ulcinju najviše glasova osvojila je Demokratska partija socijalista odnosno 9 mandata, Forza 8, Koalicija za budućnost Ulcinja 7, DUA 3, SDP i Pozitivna po 2 a DF i SNP po jedan mandat. Za skupštinsku većinu neophodno je 17 mandata pa je za novu   lokalnu vlast, potrebna koalicija dvije ili više partija.

Izvor: Radio Antena M