dvori-balsica_ulcinj_crna-gora20

March 12, 2009   | 

Hoteli „Palata Venecija“ i „Dvori Balsica“ su jedni od najljepsih hotela na crnogorskom primorju sa predivnim pogledom na more, a nalaze se u ulcinjskom Starom gradu. Ove gradjevine se nalaze u starim zidinama, gdje svaki kamen predstavlja istoriju za sebe. Hoteli „Palata Venecija“ i „Dvori Balsica“ gostima i posjetiocima pruzaju osjecaj mira i opustenosti. Nekada kraljevski dvori, danas su preuredjeni u luksuzne apartmane nastali spajanjem starog sjaja i prohtjeva modernog covjeka. Posjetite nas i uvjerite se da postoje snovi koji se jos nisu ostvarili, uvjerite se da more, koje mozete posmatrati sa prozora apartmana, kao i kroz puskarnice, za Vas vise nece biti tajna. Hoteli „Palata Venecija“ i „Dvori Balsica“ imaju svoju plazu. U restoranu, koji je u sastavu hotela, kad god pozelite mozete dobiti riblje i ostale specijalitete naseg podneblja, nacionalne kuhinje, a u vinoteci do duboko u noc mozete uzivati u romanticnoj atmosferi kraljevskih dvora.

Hoteli „Palata Venecija“ i „Dvori Balsica“ su apartmanskog tipa. Svi apartmani imaju pogled na more i posjeduju zasebnu spavacu sobu, dnevni boravak, kuhinju , WC/kupatilo, TV, satelitsku antenu, air- conditation, telefon, a veci dio kompleksa ima i predivnu terasu. U sklopu hotela posjedujemo: restoran i vinoteku, salu za seminare, hotelsku kamenu plazu. Udaljenost od mora: 30m. Udaljenost od Gradske plaze (pjescana) je 100m, a od stjenovite plaze 30m. Udaljenost od centra grada: 500m. Sportovi koje Vam nudimo su: diving (ronjenje), kite-surf.

Dvokrevetni apartmani su povrsine od 48 do 66m, Cetvorokrevetni apartmai su povrsine od 75 do 102m i Sestokrevetni apartman povrsine 105 m2.

Struktura apartmana ” PALATA VENECIJA ”
1 App 1/2 + pomocni lezaj – 9 App 1/4 + pomocni lezaj – 2 Sobe 1/2
Struktura apartmana ” DVORI BALSICA”
6 App 1/2+ pomocni lezaj – 1 App 1/6 + pomocni iezaj – 1 Soba 1/2
Ulcinj je od najvecih turistickih centara na Jadranu, pored najljepsih plaza Evrope, kristalno cistog mora, toplog, purpurno plavog, bogatog najsladjim ribama… Ima svoj Stari Grad, jedan od najmarkantnijih na jadranskoj obali. Opasan ogromnim zidinama starim preko 2000 godina. A tamo gore na tvrdjavi ” Dvori Balsica” i “Palata Venecija” kraljevski apartmani.
Stari grad Ulcinj se nalazi na krajnjem jugu crnogorskog primorja i jedno je od najstarijih ilirskih naselja na obali Jadrana. Osnovali su ga Grci iz Kolhidiuma za vrijeme osvajanja novih grckih kolonija u V vijeku prije nove ere. To dokazuje najstariji kameni zid njegovog Starog grada izgradjen od gigantskih kamenih blokova nazvan “Kiklopov zid”.

Stari grad je srediste kulturno-istorijskog nasljedja Ulcinja. Dijeli se na dva platoa: gornji (citadela, vojne namjene) i donji (civilni dio). Na gornjem platou tvrdjave, iza sjevernih ulaza, nalazi se muzejski kompleks i najinteresantniji spomenici iz raznih vremenskih perioda. Tamo je i jedinstvena crkva-dzamija, danas u funkciji Arheoloskog muzeja. Posebnu paznju zavredjuje anticki zrtvenik sa natpisom posvecenim boginji Artemidi. Neposredno iza muzeja je Balsica kula (danas mjesto predvidjeno za galeriju). Ispred muzeja je mali trg okruzen lukovima, koristen kao pijaca robova. Ispred ulaza u muzej je turska cesma iz 1749. g.

Do donjeg platoa tvrdjave se moze stici brojnim uskim ulicama. Na tom platou, ispred juznog ulaza u grad, nalazi se pravoslavna Bogorodicina crkva iz XII v, kasnije pretvorena u katolicku crkvu Sv. Marka. U blizini je veliki gradski rezervoar podignut za vrijeme vladavine Venecije. Nesto dalje je turska barutana iz XIII v. Na ovom platou postoje i dvije palate izgradjene u doba Venecije i u njima je bilo sjediste magistrata. Danas su preuredjene u hotele: Palata Venecija i Palata Balsica.