Opinione

Nika: Rikonstruimi i rrugës Krythë-Ulqin, kërkon që mashtrimit t’i përgjigjemi me mashtrim?!
Shkruan muhamet Nika Dhe si Anë  e Malit   Krajës e Ulqinit,  kësaj here të bojkotojmë  zgjedhjet  e radhës  cilat do qofshin – presidenciale  apo  lokale..  Kuptohet  nëse ministria  nuk i rri fjalës së dhënë….?! Kështu  pamë  që  kompetentët,  të kenë arsyetuar edhe vjetë – parvjetë  e kështu edhe sivjetë …?! Le të më falin , por në Anë të Malit , kësaj i thonë : Prtit  gomar  – sa    të  dalin  bar/ bari s’doli  gomari ngordhi. ..)?! Tjetër  , nëse mjetet ... Vazhdo

July 26, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Rikonstruimi i rrugës Krythë-Ulqin, kërkon që mashtrimit t’i përgjigjemi me mashtrim?!
Tags:

Nika: Le ta fusim dygjuhësinë si kusht për punësim në Ulqin ?!
Shkruan Muhamet Nika Për çudi  në mbledhjen që shkoi të Kuvendit të Komunës së Ulqinit   u bë një debatë – RRËMUJË  e madhe  rreth zbatimit të dygjuhësisë.  Madje edhe aty ku  mbase   nuk  ish as aq  e nevojshme  për momentin siç ishte puna e  materialit të llogarisë  përfundimtare  të vitit 2016 që kish shkuar vetëm në një gjuhë- serbisht  dhe  kërcnohej nga krahu i Gjekës ,    se nuk do votohej  fare  po qe se  nuk  dorëzohet edhe   shqip ?!! Rasti sipas neve , po  veçohej... Vazhdo

July 25, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Le ta fusim dygjuhësinë si kusht për punësim në Ulqin ?!
Tags:

Nika: Në kuvend së fundmi përsëri vendos Boroja, duke rikthyerer ligjshmërinë në rend të ditës ?!!
Shkruan Muhamet Nika Opinioni  tash më është i informuar që për shkak  të shkeljes së procëdurës , këshilltari Bashoviq   pat thënë   se e braktisë atë  deri sa  të mos institucionalizohet  puna e kuvendit. Nga materiali i fituar për kuvend   mbase   duket ndoshta  edhe  e pa besueshme  , por ky rend dite  i shpërndarë ,  del  të jetë  tepër i rreptë – ashtu  siç kërkonte   moti  këshilltari Bashoviq. Zakonisht  pikat e këtilla  kur hynin në kuvend ,  kuptohej se shërbenin    për... Vazhdo

July 19, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Në kuvend së fundmi përsëri vendos Boroja, duke rikthyerer ligjshmërinë në rend të ditës ?!!
Tags:

Zeneli: Pse pushteti i Malit të Zi nuk e hjek objektin e imponuar në malin e Rumisë ?
12 vite më parë ( pra në vitin 2005), me iniciativën e Kishës Ortotokse të Serbisë,në malin e Rumisë ( në zonën e Krajës), u vendos objekti metalik përmes helikopterit të ushtrisë së shtetit të atëhershëm të përbashkët Serbisë dhe Malit të Zi.      Objekti metalik në fjalë nuk meriton të quhet Kishë sepse nuk shfrytëzohet nga besimtarët dhe nuk ka asgjë të bëjë me fenë dhe shihet qartë se është vendosur aty me një qëllim dhe  prapavijë  politike të caktuar.    Pushteti dhe qeveria e Malit... Vazhdo

July 18, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Zeneli: Pse pushteti i Malit të Zi nuk e hjek objektin e imponuar në malin e Rumisë ?
Tags:

Nika: Urime përvjetorin  Radio Ulqinit
Shkrtuan Muhamet Nika Urime përvjetorin  Radio Ulqinit   Por mos  të mendohet  se Radio  Ulqinin  e themeluan  dhe e ngritën  patriotat  ( për fjalën  shqipe ) ,  siç  mund  të  Atë  e themeluan  dhe  e ngritën   komunistat  për qëllime të veta   kurse  kuadri  i punësuar në te – sidomos ai  i ditëve të para, i bie    te  ishin  njerëzit  më të  besuar  të pushtetit  komunist , të cilëve  disa  iu panë  edhe  sherrin duke  “ i  rrasur   në birucë  të minit-... Vazhdo

July 14, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Urime përvjetorin Radio Ulqinit
Tags:

Nika: Ulqini qytet i luleve – nuk e thonë kot – sabër selamet..?!
Shkruan Muhamet Nika Nuk e di ku e kam lëxuar e mbase  mund të jetë  edhe thënie profetike , e cila  na këshillon   : “  Përgëzoni e mos tmerroni, thjeshtësoni e mos vështirësoni…”. Por me sa duket ne në Ulqin edhe këtë  e kemi shumë të vështirë  ta  pranojmë e lëre  më  ta bëjmë …?! Me  aparatin tim- ose të një miku tim, para  pak kohësh  u bënë këto fotografi që shihni si  më poshtë  dhe flasin për punën e mirë që bënë ndërmarrja e qytetit në  drejtim të kultivimit të... Vazhdo

July 11, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Ulqini qytet i luleve – nuk e thonë kot – sabër selamet..?!
Tags:

Q. Osmani: Demokratizimi i partive politike
Zgjedhjet paraqesin njërën nga format më te randësishme të legjimitetit të pushtetit dhe të pjesëmarrjes së qytetarëve në jetën politike, do të thotë nëpërmjet zgjedhjeve qytetarëve u jepet mundësia që në mënyrë të tërthort nëpërmjet përfaqësuesve të vet gjegjësisht nëpërmjet obcioneve politike që i përkrahin, në njëfar mënyre të jenë pjesëmarës në realizimin e pushtetit. Zgjedhjet janë formë e të vendosurit dhe mënyrë e zgjedhjes së përfaqësuesve, bartësve të funsioneve politike dhe... Vazhdo

July 10, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Q. Osmani: Demokratizimi i partive politike
Tags:

Naim Flamuri: Ulqini ishte dikur, mâ s’eshte askund
Trysnia e Roberisë mbi 130 vjet e bëri të veten. Sot në pameshirë të fatit dhe qeveris malazeze ka met zorr qorre e zhvillimit. Naim Flamuri  shiko 34 photos Facebook Dulcigno Ulkinjo Ulqini, një qytet i vogël Shqiptar (ne kuader të Perandorisë Osmane) buzë Adriatikut, deri në vitin 1878, ishte pothuajse i panjohur për Europën, por pastaj pushtoi gazetat europiane, duke raportuar për rezistencën Shqiptare kundër të gjithëve. Fama e kësaj lufte kaloi edhe Atlantikun dhe pushtoi faqet e gazetës “New York Times”.... Vazhdo

July 5, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Naim Flamuri: Ulqini ishte dikur, mâ s’eshte askund
Tags:

Nika: Ujin nga ujësjellësi regjional qytetarët e Ulqinit e blejnë qesim dhe e paguajnë teveqel
Kështu deklaron drejtori i ujësjellësit për TV Teutë..?!! Shkruan Muhamet Nika Për sa i përket  konstatimit  të drejtorit të komunalës rreth bllokadës së mjeteve  për  borxhin   e  krijuar nga mos shlyerja e detyrimit  nga blerja e  ujit , pamë që ai në një intervistë për Teutë   të  fajësojë  kryetarin  që  siç tha :”… Po të ishte vullneti i mirë i kryetarit të komunës që një pjesë  të borxhit  i cili është artificial( shih,  nuk ekziston- pra  kryetari  të pagunte faturat ... Vazhdo

July 3, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Ujin nga ujësjellësi regjional qytetarët e Ulqinit e blejnë qesim dhe e paguajnë teveqel
Tags:

Nika: Akti policor i 17 qershorit provokoi fillimin e guximit të revoltes institucionale të qytetareve në Ulqin?!
Shkruan Muhamet Nika Opinioni tash më është i njohur për rastin e maltretimeve të minorenëve të qytetit pa arsye nga ana e policisë, me 17 qershor të këtij viti . Për rastin dolën me qëndrime duke shprehur  shqetësim : subjektet politike, individë dhe shoqata të ndryshme deri në diasporë, por  dhe vetë policia  e cila kërkoi”që politika  të  mos përzihen në këtë punë”?! Ndërsa  nga ana  tij për rastin e ndodhur , deputeti, Luigj Shkreli,  nuk u hamend të  fajësojë  disa  nga mediat  të cilat... Vazhdo

June 28, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Akti policor i 17 qershorit provokoi fillimin e guximit të revoltes institucionale të qytetareve në Ulqin?!
Tags:

Page 1 of 6412345...102030...Last »