Reportazh / Reportaža

Interesimi i investitorëve të huaj për prodhimin e energjisë alternative në Mal të Zi
Interesimi i madh i investitorëve të huaj për prodhimin e energjisë alternative pritet të realizohet shpejt në Mal të Zi. Nga projektet që janë paraqitur për energji alternative, më së pari pritet të fillohet me prodhimin e energjisë nga era. Kështu bëjnë të ditur zyrtarë të  Energjisë Evropiane. Janë disa kompani të interesuara për prodhimin e energjisë me mullinjtë e erës dhe Mali i Zi pret që në vitet që vijojn të kan edhe kilovatin e parë nga energjia me erë. Sipas ktyre kompanive, duke pasur parasysh... Vazhdo

December 14, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Interesimi i investitorëve të huaj për prodhimin e energjisë alternative në Mal të Zi
Tags: ,

Dinosha: Tirana mirëpret Gjukanoviqin
Mali i Zi intensifikon marrëdhëniet me shqipërinë Autori i këtij shkrimi, si kryetar i partisë së vetme shqiptare, të cilës i kaluan dhjetë vjet në Qeverinë antimillosheviqiane të Malit të Zi, dhe si anëtar i ekipit të kryeministrit Gjukanoviq gjatë vizitës në fjalë në Shqipëri ka kuptuar se nuk duhet të dëgjojë fjalët e kundërshtarëve të tij politikë në Mal të Zi, por të dëgjojë dhe të mbajë mend fjalët e liderëve pushtetarë e opozitarë të shtetit tonë amë për hapa demokratikë të pushtetit... Vazhdo

December 9, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Dinosha: Tirana mirëpret Gjukanoviqin
Tags: , , ,

“Nuse per 100 dollare” – Video
Çudite ne vendin e shqiponjave nuk kane te sosur. Fatkeqesite dhe kushtet e papershtatura e drejtojne shqipetarin te marre vendime dhe te kryej akte qe te çudisin, mahnisin dhe te bejne te vajtosh per paditurine, pamundesine dhe mungesen e kultures dhe edukates ne procesin e vendimarrjes. Per me shume shikoni videon ne linkun e meposhtem: Lajme nga Ulqini http://shqiphost.top-channel.tv/18754796/flv/kronika/mbleseri-librazhd.flv Top Channel  Vazhdo

December 6, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on “Nuse per 100 dollare” – Video
Tags:

Mehmet Bardhi përshëndet kuvendin e 5-të të AAK-ës
Mehmet BARDHI, kryetar i Lidhjes Demokratike në Mal të Zi, fjala përshëndetëse në Kuvendin e 5-të të Alenancës për Ardhmërinë e Kosovës, mbajtur në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë, e dielë, më  30. 11. 2008 Të nderuar delegatë të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, I nderuar kryetar Ramush Haradinaj, (I nderuar zotëri President  Fatmir Sejdiu, zëvendëskryeministër Ramë Manaj, i nderuar ambasador William Walker,  zotëri Stiven Shuk) Të nderuar mysafirë, përfaqësues ... Vazhdo

December 4, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Mehmet Bardhi përshëndet kuvendin e 5-të të AAK-ës
Tags: , , ,

Themelimi i Këshillit Tuz Malësi dhe 28 Nëntori
Tuz – Malësi dhe me rastin e festave të Flamurit, të enjten me 27 Nëntor Forca organizoj një Koncert festiv në Tuz. Kryetari i Forcës z. Nazif Cungu mbajti fjalën përshëndetëse dhe ftoi në skenë kryetarin e këshillit të posa zgjedhur z. Elez Nikaj, dhe nënkryetarin e tij z. Zef Nikprelaj. Në këtë manifestim ishte prezent Ambasadori i Shqipërisë në Mal të Zi Z. Tonin Beci, funksionarët e lartë të komunës urbanë të Tuzit, klerikët fetar dhe një pjesë e madhe e intelektualëve shqiptarë nga Mali i Zi. Për... Vazhdo

December 4, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Themelimi i Këshillit Tuz Malësi dhe 28 Nëntori
Tags: ,

UDSH shënon ditën e formimit,M’i gëzofsh 15 pranvera
M’i gëzofsh 15 pranvera Koha do të dëshmojë se UDSH, me një program realist e pragmatik, të bazuar mbi standarde demokratike europiane të demokracive shumënacionale, mbi të gjitha me një veprim të sinqertë e transparent do t`ia dalë ta kthejë në binarë të duhur trenin e aspiratave legjitime për faktorizimin e shqiptarëve dhe për përmirësimin e pozitës së tyre në Mal të Zi. Më 21 nëntor 1993 është themeluar partia e dytë e shqiptarëve në Mal të Zi, Unioni Demokratik i Shqiptarëe. Mospajtimet në udhëheqjen... Vazhdo

November 24, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on UDSH shënon ditën e formimit,M’i gëzofsh 15 pranvera
Tags: ,

Përse janë SHBA boshti i botës
A mund të imagjinojmë që në ndonjë vend tjetër të botës të zgjedhet president njeriu i cili i takon pakicës, çfarëdo qoftë ajo: nacionale, fetare, gjinore ose racore. Vështirë. Vështirë mund të ndodhë edhe në botën e demokracisë qytetare e të mos flasim për Ballkanin. Të mërkurën që shkoi, amerikanët e zgjodhën presidentin e ri. Barack Hussein Obama, me një emër jotipik, u bë kryetar i një shteti të cilin e themeluan dhe i dhanë imazh anglosaksonët. Obama nuk është afroamerikani i parë i cili pretendoi... Vazhdo

November 23, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Përse janë SHBA boshti i botës
Tags: ,

Turisti?ke opštine odlu?ile da popune kase iz džepova vlasnika vikendica, stanova i vila
Vladisav Simi? iz Zemuna, koji od ‘86. godine u Radovi?ima u Tivtu ima vikend-stan, pokrenuo je pred Ustavnim sudom Crne Gore spor protiv Opštine i države zbog na?ina na koji je njegova nekretnina oporezovana. U jeku sudske bitke zbog “nekorektne poreske stope”, Vladislavu je stigla i obaveza da za stan na Jadranu koji se vodi kao “nekretnina za odmor i rekreaciju” plati i turisti?ku taksu, po 0,70 eura dnevno na obra?unski period od 45 dana. I ne samo Vladislavu, ve? svim vlasnicima stanova, apartmana, vila… u nekoliko... Vazhdo

November 23, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Turisti?ke opštine odlu?ile da popune kase iz džepova vlasnika vikendica, stanova i vila
Tags: ,

Poja?ati promociju, pojeftiniti avio-prevoz
Direktor HTP “Onogošt” Lav Lajovi? kaže da bi država trebala da preduzme mjere zbog rasta rizika za turizam Podgorica – Efekti globalne ekonomske krize smanji?e u sljede?oj turisti?koj sezoni broj ležajeva koji se u Crnoj Gori uzimaju pod tzv. fiksni zakup. To za sobom povla?i smanjenje ?arter letova, a i poskupljuje aranžmana za minimum 10 odsto što ?e se negativno odraziti na tražnju – tvrdi za „Vijesti“, direktor HTP Onogošta Lav Lajovi?. Lajovi? je istakao da nakon posljednje sezone me?u turisti?kim poslenicima... Vazhdo

November 11, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Poja?ati promociju, pojeftiniti avio-prevoz
Tags: ,

Skupe avio karte tjeraju turiste
Ukoliko Vlada ne interveniše posebnim mjerama u trenutku finansijske krize, postoji velika mogu?nost da naredna turisti?ka sezona doživi krah, tvrde crnogorski hotelijeri. Globalna finansijska kriza, za koju se vjeruje da ?e uticati na svjetski turizam, pa tako i na crnogorski. Nekoliko poznatih crnogorskih hotelijera saopštilo je Vijestima da je jedan od glavnih limitiraju?ih faktora za dolazak turista u Crnu Goru, visoke cijene avio-prevoza. Hotelijeri su to ukazali i na prekju?erašnjem sastanku, traže?i da država i Montenegro... Vazhdo

November 7, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Skupe avio karte tjeraju turiste
Tags:

Page 55 of 58« First...102030...5354555657...Last »