Ferhat Dinosha

Cungu/Dinosha: S’kemi pasur përfaqësues në themelimin e Listës për Shqipërinë Natyrale
Ulqin/Podgoricë, 13 nëntor –  Liderët e dy partive shqiptare në Malin e Zi kanë mohuar të kenë pasur ndonjë përfaqësues të vetin në themelimin e Listës për Shqipërinë Natyrale së Koço Danajt. Në një prononcim të shtunën, për KosovaLive kryetari i Forcës së Re Demokratike, partisë më të madhe të shqiptarëve në Ulqin, Nazif Cungu, ka deklaruar se askush nga përfaqësuesit tanë nuk ka qenë në Tiranë në aktin e themelimit të Listës për Shqipërinë Natyrale, që e përfaqëson Koço Danajn, të... Vazhdo
Dinosha: Tezat për Shqipërinë natyrale- projekt i ideve të parealizuar të individëve
Kryetari i UDSH Ferhat Dinosha ka vlerësuar se tezat për Shqipërinë natyrale janë projekt i ideve të parealizuara të disa individëve dhe njëkohësisht i ka vlerësuar si joserioze paralajmërimet e organizatës së posaformuar, “Lista për Shqipërinë natyrale”, se do të marrin pjesë në zgjedhjet në të gjitha vendet ballkanike në të cilat jetojnë shqiptarët. Dinosha, i cili është ministër për mbrojtjen e pakicave në qeverinë e Malit të Zi, ka theksuar se lista e formuar, e cila angazhohet për formimin... Vazhdo

November 4, 2010  :: Shoqëria / Društvo :: Komente (15)
Tags:

Kryeministri Berisha e paralajmëroi ndërtimin e rrugës Shengjin – Ulqin
Kryeministri Berisha priti sot në një takim ministrin e Pakicave të Malit të Zi Ferhat Dinosha. Zoti Dinosha i përcolli Kryeministrit  Berisha përshëndetjet e Kryeministrit të Malit të Zi Milo Djukanovic. Ai i shprehu Kryeministrit edhe përshëndetjet e ngrohta të shqiptarëve të Malit të Zi, të cilët e cilësojnë si arkitekt të një shqiptarie të re. Zoti Dinosha vlerësoi ndihmën e çmuar të Shqipërisë në mbështetje të proceseve integruese edhe të Malit të Zi, ku shqiptaret përbëjnë një faktor relevant. Kryeministri ... Vazhdo
Unioni Demokratik të Shqiptarëve: Urime Fiter Bajrami
UNIONI  DEMOKRATIK I SHQIPTARËVE DEMOKRATSKA UNIJA ALBANACA THE DEMOCRATIC UNION OF ALBANIANS Ulqin, më 08.09.2010. Tel./fax.     030/ 412 757, 412 599 KUMTESË URIME ME RASTIN E FITER BAJRAMIT Me rastin e Fiter Bajramit, kryetari i Unionit Demokratik të Shqiptarëve, z.Ferhat Dinosha, në emër të partisë dhe në emrin e tij personal i përgëzon  të gjithë besimtarët mysliman, duke iu uruar shëndet të mirë, gëzime familjare dhe lumturi në jetë. Le të jetë festa e Fiter Bajramit freski që vjen pas muajit... Vazhdo

September 8, 2010  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Unioni Demokratik të Shqiptarëve: Urime Fiter Bajrami
Tags: , , , , , ,

Dinosha: Censusi për pakicat të jetë 0,7 %
UDSH është e gatshme të heq dorë nga aksioni afirmativ ekzistues për bashkësinë nacionale shqiptare nëse do të pranohej zgjidhja e propozuar nga kjo parti që në kodin e ri zgjedhor cenzusi për pakicat të jetë 0.7%, ka deklaruar kryetari i UDSH Ferhat Dinosha. Ai ka sqaruar se partia e pakicës e cila fiton 0.7% të votave mund të llogarisë se e ka fituar në mandat, por edhe mund ta humbas vetëm nga lista tjetër e pakicës e cila ka fituar dyfish më tepër vota. Ai vërteton se cenzusi për pakicat prej 3 për qind as... Vazhdo

August 17, 2010  :: Politika :: Comments Off on Dinosha: Censusi për pakicat të jetë 0,7 %
Tags: , , , , , ,

Dinosha: Pak shqiptarë në organet shtetërore
Pjesëmarrja e shqiptarëve në organet e shtetit dhe shërbimet publike nuk është as afër përqindjes së pjesëmarrjes së tyre në numrin e përgjithshëm të banorëve në Malin e Zi, konsideron ministri për të drejtat e njeriut dhe të pakicave Ferhat Dinosha. Ka hapa përpara mirëpo, nuk mund të jemi të kënaqur theksoi Dinosha për agjencinë Mina. Sipas fjalëve të tij vetëm mund të thuhet se pjesëmarrja e pakicave nuk kënaq as në organet e pushtetit as në shërbimet shtetërore. Megjithatë , theksoi Dinosha jam... Vazhdo

August 15, 2010  :: Opinione :: Comments Off on Dinosha: Pak shqiptarë në organet shtetërore
Tags:

Shaban Peraj: Asgjë e re
Shkuan dy dekada që nga fillimi i pluralizmit në territoret e banuar me shumicë shqiptare këtu në Mal ë Zi dhe provuam qeverisje lokale pothuajse nga të gjithë subjektet politike nga ku secili prej tyre ka dalur me votën e komunitetit të ktueshëm, por që rrethanat dhe kushtet kanë qenë të ndryshme, gjë që detyrimisht ndryshe edhe duhet vlerësuar kontributet e tyre. Nëse për këtë periudhë analizojmë punët dhe të arriturat e tyre, duket se vlerësimi i përgjithshëm i tyre nuk ka vend për justifikime të atyre... Vazhdo

June 25, 2010  :: Opinione :: Comments Off on Shaban Peraj: Asgjë e re
Tags: , , ,

Letër e hapur kryetarëve të partive politike shqiptare në Mal të Zi
Shaban Peraj: Populli kërkon rezultate Se si më sillen vërdallë në kokë vitet e para të pluralizmit, tentativat për një jetë më të mirë, angazhimi për përgjegjësi, maturi e tolerancë që ishte për çdo lakmi në ato vite. Po, papë sot më sillen në kokë përçarjet, mostoleranca, acarimet, gjë që e bën të papërfillshëm kërkesën tonë për të kërkuar unitet, demokraci, apo realizimin e besimit të marrë nga populli pas zgjedhjeve të fundit. Kaluam 20 vjet në pluralizëm, të gjithë ishim të bindur se... Vazhdo
Shaban Peraj: Katrahura e radhës
Nuk ka nevojë për asfarë sensibilizimi të çështjes shqiptare këtu në Ma të Zi. Një katrahurë kombëtare rrezikon qenien tonë dhe kjo është evidente tani pas zgjedhjeve lokale, të mbajtura më 23 maj. Kjo është e vërteta jonë, ky është realiteti për momentin, dhe nëse kështu vazhdohet, e sipas tyre nuk ka arsye të mos vazhdojë, ne jemi në prag të zhdukjes, jemi në rrezik, gjë të cilën e kemi provuar edhe në kohën e monizmit. Për këtë nuk ka dyshim, alarmi është dhënë dhe ato që sadopak kanë dinjitet... Vazhdo
U miratua propozim ligji per pengimin e diskriminimit
Qeveria miratoi sot propozim ligjin për pengimin e diskriminimit , sipas të cilit të gjitha organet janë të obliguara të mbajnë evidencë të veçantë për rastet e diskriminimit dhe t’ia dorëzojnë avokatit të popullit. Ministri për të drejtat dhe liritë e pakicave Ferhat Dinosha deklaroi se me propozim janë përfshirë format e veçanta të diskriminimit . Në veçanti janë theksuar format e rënda të diskriminimit , gjë që siç theksoi Dinosha duhet tu shërbejë gjykatësve si udhë rrëfyes me rastin... Vazhdo

April 30, 2010  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on U miratua propozim ligji per pengimin e diskriminimit
Tags:

Page 4 of 14« First...23456...10...Last »