Fuad Nimani

Ministria dhe këshillat të gatshme të bashkëpunojnë
Ministri për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe pakicave u takua me kryetarët e këshillave nacionale të pakicave në Mal të Zi Podgoricë – Ministri për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Fuad Nimani, priti të martën kryetarët e këshillave nacionale të pakicave në Mal të Zi. Në takim morën pjesë kryetari i Këshillit Nacional Boshnjak, prof. Dr. SherboRastoder, kryetari i Këshillit Nacional Shqiptar, Tahir Tahiri, kryetari i Këshillit Nacional Musliman, Sabrija Vuliq, kryetari i Këshillit... Vazhdo

November 10, 2008  :: Politika :: Comments Off on Ministria dhe këshillat të gatshme të bashkëpunojnë
Tags:

Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani primio predsjednike savjeta manjina u Crnoj Gori
Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani primio je danas predsjednike savjeta manjina u Crnoj Gori – predsjednika Bošnja?kog savjeta prof. dr Šerba Rastodera, predsjednika Albanskog savjeta Tahira Tahirija, predsjednika Muslimanskog savjeta Sabriju Vuli?a, predsjednika Hrvatskog savjeta dr. Miroslava Mari?a i predsjednika Romskog savjeta Isena Gašija. Razgovor je bio posve?en pitanjima rada i finansiranja savjeta, te projektima koje Ministarstvo za zaštitu ljudskih i manjinskih prava namjerava da realizuje... Vazhdo

November 10, 2008  :: Politika :: Komente (1)
Tags:

Përfaqësuesi i UDSH-së në Selanik
Tubim ndërkombëtar për proceset rajonale Me ftesë të Projektit për Marrëdhënie Etnike, kryetari i UDSH-së, z. Ferhat Dinosha, ka qëndruar fundjavën e shkuar në Selanik të Greqisë, ku është mbajtur një tubim ndërkombëtar, me dy sesione: 1. Vendet e Rajonit dhe integrimet evropiane e euroatlantike dhe 2. Roli i lidershipit rajonal në këto procese. Në tubim morën pjesë politikanë të spikatur nga Shqipëria, Mali i Zi, Kosova, Serbia dhe BeH. Fakti se nga partitë shqiptare në Mal të Zi ishte ftuar vetëm z. Dinosha... Vazhdo

November 3, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Përfaqësuesi i UDSH-së në Selanik
Tags: ,

Pozita e Shqiptarëve në Mal të Zi – Shiko Video
Sa i përket strategjisë për tu mënjanuar pengesat brendashqiptare në Mal të Zi, atëherë duhet thënë se, përveç unifikimit të faktorit politik shqiptar në Mal të Zi, rëndësi e posaçme i duhet kushtuar edhe krijimit të opinionit publik shqiptar rreth përqafimit të këtij ideali. Argumentet deklarative të veshura vetëm me patetizem patriotik nuk janë të mjaftueshme, sepse janë të çveshur nga fuqia e argumentit, e cila fuqi përveç konstatimit ofron edhe alternativen reale.E gjithë kjo pa përkrahje ndërkombëtare... Vazhdo

October 20, 2008  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Pozita e Shqiptarëve në Mal të Zi – Shiko Video
Tags: , , , , , , ,

Fuat Nimani: Protestat e pakicës serbe nuk kanë më peshë
Shkodër–I gjendur në qytetin e Shkodrës, Ministri i Pakicave në Malin e Zi, Fuat Nimani ka deklaruar se “njohja e pavarësisë së Kosovës nuk ka qenë e lehtë për republikën e vogël fqinje”. Që ditën e hënë pakica politike në Mal të Zi, dhe mbështetësit e politikës së Beogradit në këtë republikë, do të protestojnë, por Nimani në Shkodër deklaron se këto protesta nuk kanë më peshë. Fuat Nimani ka deklaruar se: Protestat nuk do të kenë as vlerë dhe as peshë, sepse unë mendoj se kjo gjë është... Vazhdo

October 14, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Fuat Nimani: Protestat e pakicës serbe nuk kanë më peshë
Tags: ,

Fuad Nimani: Njohja nga Mali i Zi i kontribuon stabilitetit
“Njohja e Kosovës nga Mali i Zi i kontribuon stabilitetit në rajon e më gjerë”, thotë ministri për të Drejtat e Njeriut dhe Pakica në Mal të Zi, Fuad Nimani. Sipas tij, ky hap tregon vendosmërinë e Podgoricës për të ndjekur politikë pro perëndimore. Radio Evropa e Lirë Zoti Nimani, si e vlerësoni ju sot këtë njohje të Kosovës që u bë nga Mali i Zi? Fuad Nimani Unë mendoj se ky akt është pritur nga ana e Qeverisë së Malit të Zi, duke ditur që para ca ditëve, në nivel të Kuvendit të Malit të Zi u... Vazhdo

October 13, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Fuad Nimani: Njohja nga Mali i Zi i kontribuon stabilitetit
Tags: , ,

Fuad Nimani:Së shpejti bëhen të ditura kuotat për studentët
Ministri për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Fuad Nimani, zhvilloi të martën me kërkesën e tij një takim në Tiranë me ministrin e Arsimit dhe Shkencës së Republikës së Shqipërisë, Fatos Beja. Takimi u fokusua në çështjen e kuotave të rezervuara për të rinjtë shqiptarë në Mal të Zi që dëshirojnë të regjistrohen dhe të vazhdojnë studimet në Universitetet e Shqipërisë në vitin akademik 2008/2009. Në kumtesën për opinion të Ministrisë për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave... Vazhdo

September 10, 2008  :: Kulturë / Kultura, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Fuad Nimani:Së shpejti bëhen të ditura kuotat për studentët
Tags:

Sporna primjena pravnog okvira za manjinska prava
Plaks: Pazite šta tražite Korak po korak, budite pažljivi u svojim zahtjevima, eto to je moj savjet za manjinske zajednice u Crnoj Gori – rekla je ju?e na okruglom stolu o budu?nosti manjinske politike predsjednik Projekta za etni?ke odnose Livija Plaks. Na konferenciji za novinare nakon više?asovne debate o pravima manjina istakla je da razumije “njihove težnje”, ali da je osnovno u budu?nosti graditi državu. – Pozitivnio su pravni okviri i poštovanje garantovanih sloboda. Od kada je usvojen Zakon o manjinskim... Vazhdo

June 29, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Sporna primjena pravnog okvira za manjinska prava
Tags: , ,

Ministri fuad nimani u takua me një delegacion të zyrës së komisarit për të drejtat e njeriut të këshillit të evropës
Theksohen rezultatet në fushën e të drejtave të njeriut Podgoricë – Ministri për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Fuad Nimani dhe ndihmës ministri Sabahudin Deliq zhvilluan të premten një takim pune me delegacionin e Zyrës së Komisarit për të Drejtat e Njeriut të Këshillit të Evropës, të përbërë nga komisari z. Tomas Hamaberg, këshilltarja speciale, znj. Ulrika Sunberg, shefi i Drejtorisë për Evropën Juglindore në Komisariatin për të Drejtat e Njeriut të Këshillit të Evropës, z. Beri... Vazhdo

June 17, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ministri fuad nimani u takua me një delegacion të zyrës së komisarit për të drejtat e njeriut të këshillit të evropës
Tags: , , ,

Ministria për Mrojtjen e të Drejtave te Njeriut dhe Pakicave në Mal të Zi financon 17 projekte
Podgorice-Mnistria per Mrojtjen e te Drejtave te Njeriut dhe Pakicave ka ndare 287mije euro per finacimin e 17projekteve ne kuader te Strategjise per permisimin e statusit te popullsise rome ashkali dhe egjiptiane (rae)ne Male te Zi .Ministri Fuad Nimani ka thene se per 113mije eurot a tjera sa eshte parashikuar per projektete tilla do te shpalllet konkursi i ri. Ministria per Mbrojtjen e te drejtave te njeriut dhe pakicave ,se bashku me ministrite e tjera dhe organizatatat joqeveritare ,ecen hap pas hapi drejt permisimit te statusit te... Vazhdo

June 6, 2008  :: Shoqëria / Društvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ministria për Mrojtjen e të Drejtave te Njeriut dhe Pakicave në Mal të Zi financon 17 projekte
Tags: , ,

Page 3 of 512345