Genc Nimanbegu

Nimanbegu: Autoritet malazeze nuk duan dialog rreth kërkesave politike të shqiptarëve
Deputeti i Forcës së Re Demokratike në parlamentin e Malit të Zi, Genci Nimanbegu, në një intervistë të dhënë të përditshmes Dan shpreh pakënaqësinë e tij  rreth vendimit të qeverisë malazeze për mosdhënie te statusit së komunës së plotë për Malësinë. “Një nga kërkesat më të njohura të shqiptarëve për autoritetet në Mal të Zi është ajo për dhënien e statusit e komunës së plotë për Tuzin. Ajo ka qenë për dekada një kërkesë e shqiptareve që duket se gjithmonë është premtuar nga autoritet... Vazhdo

November 7, 2011  :: Shtypi / Mediji :: Komente (1)
Tags: , , ,

Nimanbegu: Mungojnë hapat pozitiv për shqiptarët
Shumica parlamentare dhe tri partitë më të mëdha opozitare nuk kanë qellim të sinqertë që ta miratojnë kodin zgjedhor, konsideron deputeti i FORCA-s Genc Nimanbegu duke theksuar se në tekstin aktual të ligjit nuk ka hapa pozitiv përpara. Për shqiptarët nuk ka lëvizje pozitive përpara kështu që mendojmë se në një farë mënyre shumica parlamentare mezi pret që shqiptarët ti përjashtojë nga të drejtat e arritura më parë në kuadër të ligjit zgjedhor ka theksuar Nimanbegu. Forca, siç thekso ai do të marr qëndrim... Vazhdo

August 20, 2011  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Nimanbegu: Mungojnë hapat pozitiv për shqiptarët
Tags: , ,

Forca: Koalicijom do više mandata
Forca poziva albanske partije na pregovore o formiranju saveza Demokratska snaga FORCA pozvala je sve albanske stranke na razgovore o koaliciji u Ulcinju, pred lokalne izbore 17. oktobra. Nakon sjednice Glavnog odbora FORCA, saopšteno je da ta stranka, koja je na prošlim lokalnim izborima osvojila 11 mandata, preuzima inicijativu da okupi sve zainteresovane stranke za koaliciju. – Naglašavamo da FORCA preuzima ovu inicijativu i u znak zahvalnosti prema konstantnim molbama dijaspore koja neprestano poziva na ujedinjenje. Osim toga,... Vazhdo

September 7, 2010  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Forca: Koalicijom do više mandata
Tags: , ,

Forca: respekimi i Kushtetutës siguron harmoninë multietnike brenda Malit të Zi
Të drejtat e shqiptarëve janë garantuar me Kushtetutë dhe do të duhej të respektohen që të sigurohet harmonia multietnike brenda Malit të Zi, marrëdhëniet e mira me vendet fqinje si dhe plotësimi i standardëve për integrimet evropiane ka vlerësuar sot Forca e re demokratike FORCA. Duke reaguar në propozimin e Partisë boshnjake për heqjen e të drejtave të arritura për shqiptarët në Mal të Zi , nënkryetari i kësaj partie Genci Nimanbegu ka theksuar se kanë pritur angazhime më të mëdha në përmirësimin e marrëdhënieve... Vazhdo

November 11, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Forca: respekimi i Kushtetutës siguron harmoninë multietnike brenda Malit të Zi
Tags:

Protestë në Ulqin ndaj moskthimit të pronave në Valdanos
Disa qindra qytetarë të Ulqinit, në Mal të Zi, pronar të Gjirit te njohur të Valdanosit, protestuan mbrëmë duke kërkuar kthimin e pronës së tyre. Të mbështetur nga Shoqata e ullishtarëve të Ulqinit dhe Keshilli për kthimin e pronës, protestuesit paralajmëruan se do t’i drejtohen Gjykatës Ndërkombëtare të Strasburgur, nëse qeveria e Malit të Zi nuk anulon vendimin për nisjen e procedurave të privatizimit të Valdanosit. Gjiri i Valdanosit është një nga më të bukurit e bregdetit malazez, i njohur edhe... Vazhdo

August 24, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Protestë në Ulqin ndaj moskthimit të pronave në Valdanos
Tags: , , , , , ,

Genc Nimanbegu kërkon sqarime nga parlamenti i Malit të Zi
Ja pra edhe deputeti i Forces së re demokratike fillon karieren e tij politike duke lypur sqarime mbi shkatrrimin e ekonomis së Ulqinit dhe prishjen e shumë Hoteleve në Komunën e Ulqinit sikurse  Hotel Galebi,dhe kush japi urdhrin për shkatrrimin e Hotel Galebit. Deputeti i Forces së re demokratike Genc Nimanbegu flet njisoj edhe për pasojat e vendimeve të gabuara të qeveris së Malit të Zi që  kërcënojnë vendet e punës në komunën e Ulqinit. Në situatën aktuale të ekonomisë së Malit të Zi dhe posaçërisht të... Vazhdo

August 2, 2009  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Genc Nimanbegu kërkon sqarime nga parlamenti i Malit të Zi
Tags: , , , , ,

Genc Nimanbegu flet ne parlamentin e Malit të Zi
Mbas ca kohesh pritet që deputeti i Forces së re demokratike të shprehet para parlamentit të Malit të Zi. Pra me kët rast fillon dhe diskursi i tij politik ne familjen e politikanëve të mëdhej të Malit të Zi. Ja pra ta ndjeqim edhe videon e xhiruar me kët rast. Lajme nga Ulqini  Vazhdo

August 2, 2009  :: Politika :: Comments Off on Genc Nimanbegu flet ne parlamentin e Malit të Zi
Tags:

Ulcinj pod zakup
Nakon raspisivanja tendera za valorizaciju uvale Valdanos, crnogorska Vlada je odlu?ila da na tender odu i Velika plaža, duga 13 kilometara, i Ada, ostrvo od pet hektara na uš?u rijeke Bojane u more. Prakti?no ?itav Ulcinj. U crnogorskoj Vladi su sve ve? izra?unali: samo u prve tri godine nakon zaklju?enja ugovora o zakupu investitor ?e na Velikoj plaži morati da realizuje program ulaganja od barem milijardu eura. “Naknadna ulaganja moraju iznositi najmanje tri milijarde eura”, rekao je ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenovi?... Vazhdo
Forca: Fjala Juaj do te respektohet
Të nderuar qytetarë, Forca u bë parti parlamentare  dhe për këtë duam të falënderojmë  anëtarët dhe simpatizuesit tonë dhe Forcënrinore që janë angazhuar në komisione dhe në fushatë. Iu falënderohem të gjithë votuesve që na kanë besuarvotën e tyre dhe që bënë të mundur që Forca e Re Demokratike, për një kohë të shkurtër, të shndërrohej nga një dëshirë e projekt fitoreje në një realitet të prekshëm. Angazhimi i të gjithëve ka ndikuar që rezultati ynë tëjet mbi 40% më i mirë se në vitin... Vazhdo
Albance sva?a izbor šefa kluba
STRANKE SA MANjINSKIH IZBORNIH LISTA ZADOVOLjNE REZULTATOM Tri albanske liste najavile osnivanje posebnog poslani?kog kluba ali na pomolu spor oko izbora šefa kluba Albanske partije i koalicije koje su ostvarile parlamentarni status na nedjeljnim izborima najavile su ju?e da ?e formirati poseban poslani?ki klub, ali nijesu se saglasile ko treba da bude njegov predsjednik. Izuzetak iz tog projekta, kako tvrde naši sagovornici, treba da bude Demokratska unija Albanaca, zbog bliskih veza sa DPS-om. Oni navode da su sve manjine u Crnoj... Vazhdo

Page 1 of 212