koha javore

Dio albanskih partija osudio Dinošinu izjavu, DPS bez komentara
Nemoj tako brate Ferhate Osu?ujem stav Ferhata Dinoše, kazao Siništaj.Ne shvatim da je politi?ar koji je branio svoj narod od navale nacionalizma mogao da da ovakvu izjavu, naveo Raoni?. Neshvatljivo je da ovakve poruke stižu od ?ovjeka ?ija partija vodi resor za zaštitu manjina – naglašava Camaj Dio albanskih politi?kih predstavnika u Crnoj Gori osudio je ju?e izjavu lidera Demokratske unije Albanaca Ferhata Dinoše da “albanski patriota ne može biti pravoslavni zet”. On je to saopštio u polemici koju je na stranicama... Vazhdo

January 21, 2009  :: Politika :: Comments Off on Dio albanskih partija osudio Dinošinu izjavu, DPS bez komentara
Tags: , , , , , , , , ,

Ferhat Dinoša: Ne može se biti albanski patriota i pravoslavni zet
Ali sada kada ste se oženili pravoslavkom, pale su maske. Ljubav zna da bude iznad svega, ali nemojte nam više prodavati patriotizam, poru?io je Dinoša u odgovoru Niku ?eljošaju. Lider i poslanik Demokratske unije Albanaca Ferhat Dinoša kazao je da se ne može istovremeno biti i albanski patriota i pravoslavni zet. U prepisci sa ?lanom Albanske alternative Nikom ?eljošajem u listu “Koha javore” on mu je u tekstu objavljenom u ?etvrtak, 15. januara poru?io da “djeluje u partiji koja prodaje patriotizam više nego... Vazhdo

January 21, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ferhat Dinoša: Ne može se biti albanski patriota i pravoslavni zet
Tags: , , , , ,

Tuzi – Komuna pa territor, pa buxhet dhe pa kompetenca
REAGIM (Përgjigje ndaj tekstit të Ferhat Dinoshës me titull: “Pse digjen katër milionë euro”, botuar në nr. 351 të “Kohës Javore”, datë 18 dhjetor 2008) Më vjen mirë që ke vendosur të merresh me çështjet esenciale të funksionimit të Komunës Urbane të Tuzit, gjegjësisht me shkrimin tuaj në “Kohën Javore”, “Pse digjen katër milionë euro?”. Nuk është për t`u çuditur për “brengosjen” tuaj për djegijen e këtij “katërshi” e unë ju them... Vazhdo

January 8, 2009  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Tuzi – Komuna pa territor, pa buxhet dhe pa kompetenca
Tags: , , , , , ,

Gazetarët dhe politika në Mal të Zi – Video
Tundimi i politikanit dhe mediat në gjuhën shqipe Kualifikimet emocionale dhe deri diku euforike të z.Dinosha janë të ngjashme me recidivat e mendësisë lokaliste dhe krahinore ku njerëzit ndahen në dy kategori stereotipe: në atë patriotike dhe tradhtare, duke përjashtuar çdo kategori tjetër që duhet të jetë pjesë e një shoqërie me prirje qytetëruese. Tundimi për t`i kritikuar mediat ose për t`i vënë nën kontrroll ato nuk është asgjë e re. Kjo është praktikë e një mentaliteti të trashëguar nga e kaluara,... Vazhdo

November 10, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Gazetarët dhe politika në Mal të Zi – Video
Tags: ,

Aktdënimi gjyqësor kundër Andrej Nikolaidisit
A ekziston në realitet liria e mendimit? Lidhur me këtë aktvendim të turpshëm, Andrej Nikolaidisi tha për “Europën e lirë” se intelektuali te ne merret me seriozitet vetëm nëse merret me politikë të zhveshur. Vërtet, ashtu është. Sa herë keni menduar për fjalët e ndonjë politikani që flet (edhe) në emrin tuaj, prit çka është duke folur ky!? Si mund të flasë ky kështu? Vërtet sa i vogël duket një intelektual, në krahasim me një politikan. Veçanërisht kur ky politikan është p.sh. gjysmanalfabet.... Vazhdo

April 23, 2008  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Aktdënimi gjyqësor kundër Andrej Nikolaidisit
Tags: , , , , , , ,

Intervistë me Osman Subashiqin, ndihmësministër i punve të brendshme dhe i administratës publike
MPB-ja ka pësuar transformim pozitiv Koha javore: Z. Subashiq, Parlamenti i Malit të Zi ka miratuar para do kohe Ligjin mbi letërnjoftimin, ndërkohë që në hartim e sipër janë edhe disa projektligje të tjera që rregullojnë lëndën që ka të bëjë me dokumentet personale. Si e vlerësoni Ju Ligjin mbi letërnjoftimin dhe cilat janë risitë e tij? O. Subashiq: Brenda këtij viti dhe deri në pjesën e parë të vitit të ardhshëm do të hartohen të gjitha ligjet në mënyrë që të harmonizohen me standardet europiane.... Vazhdo

February 19, 2008  :: Politika :: Comments Off on Intervistë me Osman Subashiqin, ndihmësministër i punve të brendshme dhe i administratës publike
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kushtetuta dhe Pakicat në Mal të Zi (1)
Avancimi i barazisë qytetare e nacionale Të drejtat e garantuara me kushtetutë dhe sipas standardëve ndërkombëtare nuk duhen të mvarën nga disponimi i partisë apo partive në pushtet por ato janë obligim i detyrueshëm për pushtetin për të realizuar në praktikë barazinë qytetare dhe nacionale. Është koha e fundit që të bëhet një kthesë pozitive ku shqiptarët të ndihen të barabartë me qytetarët e tjerë në Mal të Zi, ndërsa nëse ndodh si deri më tash ku Vazhdo  Vazhdo
Intervistë me Ismet Karamanagën,kryetar i shoqatës së miqve të kalas
Kalaja e Ulqinit e ka vendin në UNESCO Koha javore: Z. Karamanaga, çfarë ka bërë deri tani Shoqata “Kalaja” në mbrojtjen, ruajtjen dhe prezantimin e vlerave të Kalasë së Ulqinit? I. Karamanaga: Që në vitin 1995 kur e kemi themeluar këtë shoqatë multietnike, shumëkonfesionale, me një qëndrim kosmopolit, qëllimi ynë kryesor ka qenë ruajtja dhe Vazhdo  Vazhdo

January 6, 2008  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Intervistë me Ismet Karamanagën,kryetar i shoqatës së miqve të kalas
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Mr.Haxhi Shabani flet për librin e tij të fundit
Shqipja e kërcënuar nëse nuk merren masa Para disa ditësh doli nga shtypi libri “Rrezikimi i gjuhës shqipe” i mr. Haxhi Shabanit, në të cilin ai trajton problemin e dygjuhësisë te shqiptarët e Ulqinit. Duke u bazuar në treguesit e ndryshimeve që kanë ndodhur vetëm për një dhjetëvjeçar, Shabani parashikon të ardhme të errët të gjuhës shqipe,nëse nuk ndërmerren masa të gjithanshme e të menjëhershme. Madje, sipas tij, nëse prirjet e rrezikimit vazhdojnë, duhet pritur që gjuha shqipe në Malin e Zi... Vazhdo

January 2, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Mr.Haxhi Shabani flet për librin e tij të fundit
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Page 4 of 41234