Maqedonisë

Video-Konferenca e përbashkët e shtypit e Presidentëve të Shqipërisë, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Kosovës
Vlorë: 24 qershor 2009 Në ditën e dytë të takimit informal në qytetin e Vlorës të organizuar nga Presidenti i Republikës, Prof Dr. Bamir Topi, Kryetarët e Shteteve të katër vendeve fqinjë në rajonin ballkanik, të Shqipërisë, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Kosovës zhvilluan bisedime në krye të delegacioneve respektive që i shoqëronin përgjatë kësaj veprimtarie. Në përfundim të tyre dhe të mbarë takimit, katër Presidentët dhanë një konferencë të përbashkët shtypi. Presidenti Topi: Përshëndetje! Përfaqësues... Vazhdo

June 24, 2009  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Video-Konferenca e përbashkët e shtypit e Presidentëve të Shqipërisë, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Kosovës
Tags: , , , , , , , , , , ,

Video-Presidenti Topi takon Presidentin e Malit të Zi, Filip Vujanoviç
Presidenti i Republikës, Bamir Topi bashkëbisedoi sot me Presidentin e Malit të Zi, Filip Vujanoviç, në kuadër të takimit të katër Presidentëve, të Shqipërisë, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Kosovës, që po zhvillohet në qytetin e Vlorës. Në këtë takim të zhvilluar mes tyre, dy Presidentët vlerësuan nivelin shumë të mirë të marrëdhënieve dhe të bashkëpunimit mes dy vendeve tona, duke rikonfirmuar angazhimin dhe vendosmërinë e plotë për intensifikimin e tyre në vazhdimësi dhe pa pengesa në të gjitha... Vazhdo
Partite shqiptare në Mal të Zi kritikojnë Vujanoviqin
Unioni Demokratik Shqiptar dhe Alternativa Shqiptare ne Mal te Zi kane kritikuar presidentin malazez, Filip Vujanovic pasi nuk ftoi ne Samitin e krereve te Shteteve te Evropes Juglindore, kreun kosovar, Fatmir Sejdiu.Samiti po zhvillohet ne Cetinje dhe ne te marrin pjese kreret e Shqiperise, Sllovenise,  Serbise, Kroacise, Maqedonise, Malit te Zi, Bullgarise dhe kreut te radhes ne BeH. Shkak per mungesen e fteses eshte bere fakti qe mes Podgorices dhe Prishtines nuk jane vendosur ende marredheniet diplomatike. Top Channel  Vazhdo
Gëzim Hajdinaga  prezanton Ulqinin në Maqedoni
Pas prezantimit të sukseshëm të ofertës turistike në tetë qendra të Kosovës sot kryetari Hajdinaga filloi turin e ri të prezantimeve në Maqedoni. Fillimisht në kryeqytetin e vendit Shkupin, zoti Hajdinaga u takua me zëvëndëskryeministrin z.Abdilhaqim Ademi. Për një orë sa zgjati takimi u preken një sërë çështjesh të rëndësishme, e në veçanti ato qe kanë të bëjnë me bashkëpunimin e ndërsjelltë. z. Ademi, foli për zhvillimin e proceseve demokratike ne vend dhe për zgjedhjet e zhvilluara, aplikimin e marrëveshjes... Vazhdo