Roderick Moore

Moore: Ambasadorët nuk duhet ta pengojnë Serbinë
Ambasadori i Shteteve tĂ« Bashkuara nĂ« Mal tĂ« Zi, Roderick Moore, tha se kĂ«mbimi eventual i ambasadorĂ«ve ndĂ«rmjet Malit tĂ« Zi dhe KosovĂ«s, nuk do tĂ« duhej ti çrregullonte raportet PodgoricĂ« Beograd. Mendoj se Ă«shtĂ« krejtĂ«sisht e natyrshme qĂ« dy shtete fqinje, qĂ« njihen reciprokisht, siç janĂ« Mali i Zi dhe Kosova, ti kĂ«mbejnĂ« ambasadorĂ«t, ka theksuar Moore. Ambasadori Moore vlerĂ«soi se Shtetet e Bashkuara angazhohen, qĂ« Podgorica dhe Beogradi ti kenĂ« marrĂ«dhĂ«niet mĂ« tĂ« mira tĂ« mundshme, duke theksuar se nĂ« nivelin... Vazhdo

June 4, 2009  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Moore: AmbasadorĂ«t nuk duhet ta pengojnĂ« SerbinĂ«
Tags: , , , ,

Mehmet Bardhi përgëzoi udhëheqësinë e Kosovës në përvjetorin e pavarësisë
Kryetari i Lidhjes Demokratike nĂ« Mal tĂ« Zi, zotĂ«ri Mehmet Bardhi, me rastin e 1-vjetorit tĂ« shpalljes sĂ« PavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s, u dĂ«rgoi telegram urimi udhĂ«heqĂ«sve mĂ« tĂ« latĂ« tĂ« Shtetit tĂ« KosovĂ«s dhe kryetarĂ«ve tĂ« partive parlamentare: Fatmir Sejdiu, Hashim Thaçi, Jakup Krasniqi, Ramush Haradinaj, Nexhat Daci e Behxhet Pacolli, nĂ« tĂ« cilin, pĂ«rveç tĂ« tjerave thuhet: – Me rastin 17 shkurtit 2009, 1-vjetorit tĂ« shpalljes sĂ« PavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s shtet tĂ« pavarur dhe sovran, nĂ« emĂ«r tĂ« Lidhjes Demokratike... Vazhdo
Intervistë me ambasadorin e SHBA-së në Podgoricë,Roderik Mur
Vendimi i Malit tĂ« Zi pĂ«r njohjen e KosovĂ«s ishte autonom Koha javore: Z. Ambasador, Mali i Zi Ă«shtĂ« pĂ«rcaktuar pĂ«r integrimet europiane dhe euroatlantike. Sa ka avancuar ai, sipas Jush, nĂ« plotĂ«simin e reformave dhe pĂ«rmbushjen e standardeve nĂ« kĂ«tĂ« drejtim? R. Moore: Mali i Zi ka bĂ«rĂ« progres tĂ« dukshĂ«m nĂ« reformat nĂ« rrugĂ«n drejt integrimeve euro-atlantike qĂ« nga pavarĂ«simi i tij. GjatĂ« kĂ«tij viti qĂ« unĂ« jam kĂ«tu, jam dĂ«shmitar i miratimit tĂ« KushtetutĂ«s sĂ« re, nĂ«nshkrimit tĂ« MarrĂ«veshjes sĂ« stabilizim... Vazhdo

October 27, 2008  :: Intervista / Intervju, Shtypi / Mediji :: Comments Off on IntervistĂ« me ambasadorin e SHBA-sĂ« nĂ« PodgoricĂ«,Roderik Mur
Tags: ,

Roderick Moore:Shtetet qĂ« kanĂ« njohur KosovĂ«n s’do ndryshojnĂ« qĂ«ndrim
PODGORICE- Ambasadori amerikan nĂ« PodgoricĂ«, Roderick Moore beson se Asambleja e PĂ«rgjithshme e Kombeve tĂ« Bashkuara do ta miratojĂ« nismĂ«n serbe qĂ« nga Gjyqi NdĂ«rkombĂ«tar i DrejtĂ«sisĂ« tĂ« kĂ«rkohet mendimi mbi ligjshmĂ«rinĂ« e shpalljes sĂ« pavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s. MegjithatĂ«, ai u shpreh se pa marrĂ« parasysh vendimin e gjyqit NdĂ«rkombĂ«tar tĂ« DrejtĂ«sisĂ«, shtetet qĂ« tashmĂ« e kanĂ« njohur KosovĂ«n, nuk do ta tĂ«rheqin prapa vendimin e tyre. Moore po ashtu tha se Mali i Zi nuk do tĂ« ballafaqohet me sanksione nĂ«se nuk... Vazhdo

October 8, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Roderick Moore:Shtetet qĂ« kanĂ« njohur KosovĂ«n s’do ndryshojnĂ« qĂ«ndrim
Tags: , , ,

Interesat e SHBA-ve dhe të Mali të Zi përputhen në lidhje me Kosovën
Interesat e AmerikĂ«s dhe tĂ« Mali tĂ« Zi pĂ«rputhen nĂ« lidhje me njohjen e KosovĂ«s, sepse qĂ« tĂ« dyja vendet janĂ« tĂ« interesuara pĂ«r ruajtjen e stabilitetit tĂ« rajonit, ka thĂ«nĂ« ambasadori amerikan nĂ« Mali tĂ« Zi, Roderick Moore. Ai ka thĂ«nĂ« se pothuajse pesĂ«dhjetĂ« vende e kanĂ« e njohur KosovĂ«n, dhe ka hedhur poshtĂ« pohimet e njĂ« pjese tĂ« opozitĂ«s malazeze se duke lavdĂ«ruar qeverinĂ« e Malit tĂ« Zi po e detyron PodgoricĂ«n ta bĂ«jĂ« tĂ« njĂ«jtĂ«n gjĂ«. “Disa çështjen e njohjes sĂ« KosovĂ«s nga ana e Malit... Vazhdo

September 19, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Interesat e SHBA-ve dhe tĂ« Mali tĂ« Zi pĂ«rputhen nĂ« lidhje me KosovĂ«n
Tags: ,

Njohja e Kosovës, një kafshatë që nuk kapërdihet lehtë për Malin e Zi
PĂ«r Malin e Zi Ă«shtĂ« “Ă«shtĂ« njĂ« çështje delikate” njohja e pavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s, ka vlerĂ«suar ambasadori amerikan nĂ« PodgoricĂ«, Roderick Moore, duke marrĂ« parasysh faktin se Mali i Zi nuk ka lidhje zyrtare diplomatike me KosovĂ«n fqinje. Ambasadori amerikan ka thĂ«nĂ« se SHBA-tĂ« dĂ«shirojnĂ« qĂ« kĂ«to vende tĂ« kenĂ« marrĂ«dhĂ«nie tĂ« shkĂ«lqyera dhe gjithĂ«pĂ«rfshirĂ«se. “PikĂ«pamja ime Ă«shtĂ« se organet e pushtetit kĂ«saj çështjeje po i qasen seriozisht dhe me pĂ«rgjegjĂ«si. Kjo Ă«shtĂ« njĂ« çështje... Vazhdo

July 3, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Njohja e KosovĂ«s, njĂ« kafshatĂ« qĂ« nuk kapĂ«rdihet lehtĂ« pĂ«r Malin e Zi
Tags: , ,

Gzim Hajdinaga kum,Brodu, koji je dobio ime „Ulcinj“
Grani?na policija najjuĆŸnijeg grada bogatija za joĆĄ jedno plovilo Ulcinj – Ulcinjska grani?na policija od ju?e je bogatija za joĆĄ jedan patrolni ?amac, koji je donirala Vlada SAD. Brodu, koji je dobio ime „Ulcinj“, kumovao je gradona?elnik najjuĆŸnijeg grada Gzim Hajdinaga, koji je tom prilikom istakao dobru saradnju sa Upravom policije u kreiranju bezbjednosnog ambijenta na teritoriji cijele opĆĄtine. – Vjerujem da ?e ovaj vrijedan patrolni brod doprinijeti ve?oj bezbjednosti naĆĄih gra?ana, turista i naĆĄe drĆŸave... Vazhdo

June 22, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Gzim Hajdinaga kum,Brodu, koji je dobio ime „Ulcinj“
Tags: , , , , ,

Roderick Moore:Nuk ka presion ndaj Podgoricës për ta njohur Kosovën
Ambasadori i SHBA-ve nĂ« Mal tĂ« Zi, Roderick Moore, mohoi pohimet sipas tĂ« cilave shtetet perĂ«ndimore po bĂ«jnĂ« presion mbi autoritetet e PodgoricĂ«s pĂ«r ta njohur KosovĂ«n shtet tĂ« pavarur dhe sovran. Ambasadori Moore theksoi se politika e SHBA-ve ndaj Malit tĂ« Zi lidhur me pavarĂ«sinĂ« e KosovĂ«s Ă«shtĂ« e qartĂ«. “Nuk bĂ«jmĂ« presion”, tha ai, duke shtuar se “…ne e respektojmĂ« shumĂ« Malin e Zi si shtet sovran, si partnerin tonĂ« tĂ« çmueshĂ«m dhe Ă«shtĂ« çështje e tij pĂ«r tĂ« vendosur pĂ«r KosovĂ«n. Autor /... Vazhdo

June 13, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Roderick Moore:Nuk ka presion ndaj PodgoricĂ«s pĂ«r ta njohur KosovĂ«n
Tags: , , ,