Rudi Goga

Ekspozite e sukseseshme e Rudi Goges ne Shkoder

June 30, 2012  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Ekspozite e sukseseshme e Rudi Goges ne Shkoder
Tags: , ,

Rudi Goga ekspozon në Gjermani – Foto Piktura
Gjonaj Një pjesë e  krijimtarisë  artistike të piktorit të njohur ulqinak Rudi Goga është shpalosur më 5 maj  na ambijentet e Galerisë së Arteve „Karl Braner“   në komunën Kasell të Gjermanisë. Goga para artdashësve gjermanë u prezantua me ekspozitën e tij të 60-të me radhë „ Homazh profesor Jozef Bojs“, të cilën e shpalli të hapur  kryetari i Regjionit  të Hesenit Bertraum  Hillgen.  Krijimtaria e begatshme e këtij artisti me famë mbarëkombëtare dhe ndërkombëtare  në Gjermani u pasqyrua... Vazhdo

May 10, 2012  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Rudi Goga ekspozon në Gjermani – Foto Piktura
Tags: , , , ,

U hap ekspozita kolektive në Galerinë e Arteve të Qendrës Kulturore në Ulqin
Artistët figurative qytetit të vet Me moton “Artistët figurativë qytetit të vet”, piktorët dhe skulptorët e Ulqinit kanë hapur ekspozitën kolektive në Galerinë e Arteve të Qendrës Kulturore në Ulqin. Me punimet e tyre në këtë ekspozitë janë prezantuar 13 piktorë të brezave të ndryshëm, që nga më të moshuarit e deri te më të rinjtë, si Gjergj Noc Martini, Mehmet Aloja, Rudi Goga, Qazim Muja, Naser Hasa, Bilal Nikeziqi, Vahida Nimanbegu, Jozo Koçoviqi, Edin Kapllani, Renata Mashanoviq – Rijavec, Mersiha... Vazhdo
Në Durrës do të mbahet Sesioni Shkencor Ulqini – Historia  dhe Traditat
Në kuadër të bashkëpunimit ndërmjet Komunës tonë dhe shoqates ’’Ulqini’’ që vepron në qytetin e Durrësit ditën e diele në ambientet e Qendrës Kulturore ’’A.Moisiu’’ do të mbahet Sesioni Shkencor ’’Ulqini –Historia dhe Traditat’’ ku krahas studiuesve durrsak do të ligjerojnë edhe prof .dr Ruzhdi Ushaku dhe prof.dr Bahri Brisku , ndërkaq piktorët e njohur Mehmet Aloja, Rudi Goga, Gjergj Noc Martini, Qazim Muja, Hajro Çaushi, Seida Belegu, Ivanka Gjonaj, Cano Duli dhe Erisa Bekteshi do të hapin... Vazhdo

April 8, 2011  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Në Durrës do të mbahet Sesioni Shkencor Ulqini – Historia dhe Traditat
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Ekspoziata e Rudi Gogës: Kolazh i ri imazhesh
Skulptorja dhe studiuesja e mirënjohur nga Tirana Suzana Varvarica – Kuka, për krijimtarinë “Fotoplus” të Rudi Gogës është shprehur se ato “janë një grup shprehjesh figurative të lindura nga foto akcion, që e lidhin artistin në kampin e madh të Popartit dhe atij Konceptual” dhe shton se “ai me imagjinatën e vet mbi fletët e fotove mbështet një kolazh të ri imazhesh dhe idesh dhe thërret kujtesën e publikut, që të memorizojë faktin historil fotografik të dhënë në figurën e re të vetprekjes pamore,... Vazhdo
Piktorët ulqinakë Rudi Goga, Bilal Nikeziqi dhe Naser Hasa hapen të martën ekspozitën kolektive në galerinë “most” në podgoricë
Arti krijohet edhe në provincë Ekspozitën e hapi piktori akademik Mihaillo Millo Pavlloviq, i cili theksoi se ndonëse në Ulqin të krijosh art është vështirë, këta artistë tregojnë se edhe larg qendrave të mëdha, pa kushte të mira mund të krijohet art cilësor. Piktorët akademikë ulqinakë Rudi Goga, Bilal Nikeziqi dhe Naser Hasa hapën të martën në Galerinë “Most” në Podgoricë ekspozitën e tyre. Në ekspozitë ata prezantohen me nga dhjetë punime të punuara gjatë dy viteve të fundit. Ekspozitën... Vazhdo

February 21, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Piktorët ulqinakë Rudi Goga, Bilal Nikeziqi dhe Naser Hasa hapen të martën ekspozitën kolektive në galerinë “most” në podgoricë
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Izložba ulcinjskih slikara u podgorickoj galeriji “most”
Tri ulcinjska slikara Podgorica – Izložba ulcinjskih akademskih slikara Rudi Goge, Bilal Nikezi?a i Naser Hasa, bi?e otvorena ve?eras u 19 sati, u podgori?koj galeriji “Most”. Rudi Goga Likovnu akademiju završio je u Prištini 1979, a postdiplomske studije u Dizeldorfu 1982. godine. Bavi se pedagoškim radom i ?lan je ULUCG-a od 1991. godine. Do sada je imao 49 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. U galeriji “Most” predstavi?e se sa pet slika velikog formata iz ciklusa “Kavezi”, “Kosmi?ko... Vazhdo

February 14, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Izložba ulcinjskih slikara u podgorickoj galeriji “most”
Tags: , , , , , , , ,