Redža inspektore pozdravio iz Dubaija

August 16, 2010   | Ngjarjet - Events

Ulcinj – Kontroverzni ulcinjski biznismen Mujo Redža, kojeg crnogorska policija traži zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, tvrdi da nije u bjekstvu već na odmoru u Dubaiju. U telefonskom razgovoru za „Vijesti“ Redža je kazao da se uskoro vraća sa odmora i da je spreman da odgovara, ako je počinio bilo kakvo krivično djelo.
Međutim, on tvrdi da nema nikakve veze sa slučajem kada je u njegovom poslovnom objektu na magistrali prema Baru, policija nedavno pronašla arsenal oružja.
“Ne znam zašto policija pokušava da montira proces protiv mene. Zašto tvrde da sam u Albaniji, kada sam u Dubaiju i zašto me sele za Ameriku, kada planiram da se vratim u Ulcinj ovih dana. Znam da mi je namješteno, jer su inspektori lažne izjave Mićunovića, Pavlovića i Rusa Estofijeva, iskoristili protiv mene. Pitam Veselina Veljovića zašto policija sve to radi” , kazao je Redža, koji je novinara „Vijesti“ nazvao sa broja 068 *** – ***.

On tvrdi da je oružje pronađeno u stanu koji nije u njegovom vlasništvu, a dio arsenala kod njegovog rođaka Ibrhima Redže.
“Ibrahim je već priznao da je oružje njegovo i da ja nemam veze sa tim. Drugo oružje pronađeno je u stanu Skendera Halilija koji živi u Americi, za šta posjedujem papire. U mom stanu i kancelariji inspektori nijesu pronašli ništa. Zato upozoravam ulcinjsku i barsku policiju da se ne bave montažama već da slučaj rasvijetle do kraja”, poručio je Redža iz Emirata.
U nedavnim odvojenim akcijama, barska i ulcinjska policija uhapsila je Novljane Spasoja Pavlovića(39) i Bogdana Mićunovića(38), te Rusa Viktorija Estofijeva(50) i Ulcinjanina Ibrahima Redžu(24). Istaržni sudija Osnovnog suda u Baru Tamara Spasojević četvorici osumnjičenih da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, odredila je pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svjedoke i saučesnike.

Krivičnom prijavom policije, obuhvaćen je i Mujo Redža (37), za kojeg se vjerovalo da je pobjegao u Albaniju.
Četvorica osumnjičenih prebačeni su u Istražni zatvor u Spužu, a sudija Spasojević je kazala da je krivičnu prijavu djelimično prekvalifikovala, te da se Ibrahimu Redži stavlja na teret teži oblik krivičnog djela, “jer je kod njega nađena veća količina oružja”.
Povodom tog slučaja, Uprava policije saopštila je da su njeni službenici u Baru, 10. avgusta, na Bulevaru JNA kontrolisali “nisan murano”, hercegnovnih registarskih oznaka, kojim je upravljao Mićunović, a u kojem su se još nalazili Pavlović i Estofijev .
“Kod ovih osoba su tom prilikom pronađena i oduzeta tri pištolja – “crvena zastava M-57”, kalibra 7,62 mm sa devet metaka u okviru i dva “crvena zastava M-70”, kalibra 7,65 mm sa po pet metaka u okviru, u čijoj neposrednoj blizini su se nalazila i dva prigušivača”, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su narednog dana pretresli stan Muja Redže i poslovne prostorije njegove firme “Redža kompani“ u ulcinjskom naselju Totoši, gdje su pronašli gasni pištolj “ekol viper” sa pet metaka u burencetu, kesu za poklone sa natpisom “eko-al” u kojoj se nalazila jedna kutija sa 25 metaka lovačke municije, kalibra 12 mm, sačme 9 i dvije kutije po 10 metaka kalibra 12 mm, sačme 4, jedna kutija sa 30 patrona za gasni pištolj, kao i crni plastični rukohvat od puške sačmare. “Pronađena je još i kesa svijetloplave boje u kojoj su se nalazili jedan pištolj “crvena zastava M-67”, kalibra 7,65 mm, sa okvirom i nemontirani prigušivač i jedan pištolj “CZ M-57” TT sa četiri metka. Pronađena je i puška takozvana pumparica “eskort”, model “police”, kalibra 12 mm, te automatska puška “CZ M-70”, AB2, sa rasklopnim metalnim kundakom i okvirom u kojem su se nalazila tri metka kalibra 7,62 mm. Pronađen je i oduzet i gasni pištolj “ekol-tuna” sa tri metka”, navodi se u saopštenju.
Sagovornik “Vijesti” iz istrage, dan nakon hapšenja osumnjičenih, rekao je “Vijestima” da je Redža zvao poznanike u Ulcinju sa broja čiji je prefiks +355 što je pozivni za Albaniju. Prije toga, sagovrnik iz policije kazao je “Vijestima” da inspektori sumnjaju da će Redža pokušati da se dočepa Amerike budući da ima važeća putna dokumenta i vizu na godinu za tu zemlju.

Samir ADROVIĆ
Vijesti
http://www.upravapolicije.com/cms/mestoZaUploadFajlove/policijausluzbigradjana.flv