Požari bjesne Velikom plažom

August 20, 2010   | news

Jak vjetar u Ulcinju onemogućava ekipe službe zaštite i spasavanja da vatrenu stihiju u potpunosti stave pod kontrolu
Ulcinj – Požari, koji već drugi dan bjesne zaleđem središnjeg dijela Velike plaže, ne prijete domaćinstvima, ali jak vjetar onemogućava vatrogasce da vatrenu stihiju u potpunosti stave pod kontrolu.
Požar, koji je na ulazu za plažu Adriatik izbio prekjuče, oko 16 časova, vatrogasci su ugasili tek juče, sat iza ponoći.
Načelnik Službe zaštite i spasavanja Fljamur Selović kazao je da je jučerašnji požar izbio nešto poslije 14 časova i da je zahvatio ogromnu površinu sa, uglavnom, niskim rastinjem.
“Vjetar nam ne da da vatru potpuno kontrolišemo. Samo minut neopreznosti dovoljan je da požar stigne i do Bojane. Na svu sreću, domaćinstva za sada nijesu ugrožena”, kazao je Selović za “Vijesti“.
Na gašenju požara, dodao je Selović, angažovano je kompletno ljudstvo Službe zaštite i spasavanja.

S.A
Vijesti

Podmetnut požar?

Ulcinj – Zaleđe Velike plaže od preksinoć više ne gori, ali načelnik Službe zaštite i spasavanja Fljamur Selović strahuje da bi nepoznati počinioci opet mogli potpiriti vatru.
On tvrdi da je požarima od prije tri dana i prekjuče “kumovala ljudska ruka” i da je to saopštio i policiji.
“Znam da to rade neodgovorni pojedinci kako bi livade efikasno očistili od trske i žbunja, uprkos tome što izazivaju opštu opasnost”, kazao je Selović.
U požarima, koje je bilo teško u potpunosti staviti pod kontrolu zbog, na momente jakog vjetra, nije bilo materijalne štete, niti je vatra ijednom zaprijetila nekom od domaćinstava.
U policiji kažu da je takvo djelo vrlo teško rasvijetliti.
“Jedino ako imamo očevica ili nespretnog piromana koji će ostaviti vidne tragove o svom identitetu”, kazao je sagovornik iz policije.
S.A.
Vijesti


YouTube Preview Image