DPS nastupa samostalno

September 2, 2010   | Shtypi / Mediji

Najjača partija prelomila u Ulcinju
Ulcinj – Demokratska partija socijalista nastupiće samostalno na izborima zakazanim za 17. oktobar u Ulcinju, potvrdio je „Vijestima“ visoki funkcioner te partije, nakon sjednice Izvršnog odbora Opštinskog odbora DPS-a u Ulcinju.
“Odluka još nije konačna, ali ne vjerujem da može doći do neke druge kombinacije jer je na Izvršnom odboru raspoloženje o samostalnom nastupu bilo ubjedljivo i dominantno”, kazao je taj izvor.
On je naglasio da raskid koalicionog sporazuma sa DUA Ferhata Dinoše, ne znači i prekid saradnje sa tom partijom.
“Izbore smo projektovali na minimum osam odbornika, od ukupno 33, koliko ih broji ulcinjski parlament. Takvim izbornim rezultatom konsolidovali bismo partiju i stvorili uslove da za neku buduću vlast u Ulcinju biramo partnera”, kazao je on.
Taj izvor je odrečno odgovorio na pitanje da li je postizborni savez sa Forcom u domenu špekulacija.
“Ako budemo u situaciji, biraćemo onog partnera ko nam ponudi bolje uslove i sa kojim možemo da poklopimo viziju efektnijeg razvoja grada. Ako to bude Forca, zašto da ne”, kazao je on.
Poslanik i šef ulcinjskog DPS Ljuiđ Škrelja juče nije odgovarao na telefonske pozive.
Na lokalnim izborima 23. maja DPS je u koaliciji sa DUA osvojio 14 mandata, tri manje od većine. Savezu DPS-DUA kasnije se priključila Partija demokratskog prosperiteta koja je osvojila dva mandata, ali su pregovori sa SDP, bez čijih glasova nije mogla biti formirana većina, propali. Zbog toga su raspisani novi izbori u najjužnijoj crnogorskoj opštini.

S.A.
Vijesti