Forca pozvala albanske partije da se udruže na Ulcinjskim izborima

September 5, 2010   | news

Da zajedno sruše aktuelnu vlast

Ulcinj – Predstavnici Force pozvali su juče albanske opozicione partije da se sljedeće sedmice sastanu i dogovore široku koaliciju i sruše aktuelnu vlast Demokratske unije Albanaca i Demokratske partije socijalista.
“Mi smo to zamislili kao radnu večeru koja bi bila održana već sljedeće sedmice”, navodi se u saopštenju Force, izdatom nakon sjednice Glavnog odbora te stranke.
U Forci tvrde da su rezultati majskih izbora jasno pokazali da građani Ulcinja ne žele aktuelnu vlast.
“Rekli su im – dosta je bilo. Zato Forca želi široki opozicioni front, jer je podjeljenost partija dovela do bespotrebnog osipanja glasova”, ističe se u saopštenju.
Dodaje se da je Forca pokrenula inicijativu i zbog dijaspore “koja insistira na ujedinjenju”.
“Ubijeđeni smo da ćemo širokom koalicijom osvojiti više mandata i srušiti ovu vlast. Pozivamo opozicione partije da budu konstruktivne, a dijasporu i građane da utiču na svoje političke predstavnike kako bi podjele i nesporazumi ostali iza nas”, piše na kraju saopštenja.

Forca će, kako je kazao njen potpredsjednik Genci Nimanbegu, podržati svaku inicijativu za koju ocijeni da je u njenom interesu, nezavisno da li dolazi od pozicije ili opozicije, osvrćući se na političku platformu koju je funkcioner PzP-a Branko Radulović poslao najjačim opozicionim strankama.
On je agenciji MINA rekao da u Forci vjeruju da su to i pokazali u dosadašnjem radu u parlamentu.
Nimanbegu je kazao da Forca nije dobila nacrt Radulovićeve platforme, pa da se zato o njoj još ne može izjasniti.
„Ne postavljamo ni pitanje zašto je nijesmo dobili, jer se iz samog naslova platforme vidi da je ona namijenjena partijama opozicije koje su nastupile na prošlim lokalnim izborima pod imenom Bolja Crna Gora“, naveo je on.
Nimanbegu je kazao da veoma cijeni Radulovića, dodajući da Forca ozbiljno razmatra sve njegove predloge. „Kao što smo se i više puta ranije izjasnili, ništa apriori ne odbijamo, ali niti podržavamo“.

DPS ide samostalno

Predsjedništvo DPS-a u četvrtak podržalo je stav Opštinskog odbora te partije iz Ulcinja da se na predstojeće izbore ide samostalno.
To je “Vijestima” potvrdio član Predsjedništva Miodrag Vuković, rekavši da su oni Opštinskom odboru poručili da nemaju ništa protiv te ideje.
“Predsjednik OO Ljiđ Škrelja tu ideju saopštio je na sjednici, a Predsjedništvo je to podržalo… Odlučili smo da se izmjerimo, pa ćemo nakon izbora vidjeti šta ćemo”, kazao je Vuković.
Uprkos tome, Škrelja je juče, kako prenosi radio Antena M, rekao da u DPS-u još vagaju šta da rade i da su sada u fazi ispitivanja članstva.

S.A.
Vijesti