Demokratski savez u Crnoj Gori: Pripremaju se da idu sami

September 6, 2010   | news

Bardhi o nastupu njegove stranke u Ulcinju
Ulcinj (MINA) – Demokratski savez u Crnoj Gori (DSuCG) priprema se za samostalan nastup na predstojećim lokalnim izborima u Ulcinju, iako je otvoren za razgovor o zajedničkom nastupu sa opozicijom, ali i s vlašću pod određenim uslovima, saopštio je lider Mehmet Bardhi.
On je agenciji MINA rekao da DSuCG nije imao dobar rezultat u prvom krugu izbora u Ulcinju, ali da će bez obzira na to nastaviti organizovanje i političko djelovanje za predstojeće izbore.
Bardhi je objasnio da je DSuCG u Ulcinju organizovan na nivou ogranaka i da su ta tijela već održala sastanak na kojem je svako preuzeo svoje zadatke.
„Preuzimamo sve kao da na izbore izlazimo samostalno, a spremni smo da pokušamo da razgovaramo sa srodnim opozicionim i drugim strankama. Smatramo da bi trebalo formirati širu koaliciju koja bi mogla da izdejstvuje bolji rezultat i smjenu vlasti koja je prokockala kupljeno povjerenje birača“, kazao je on.

Bardhi je rekao da je DSuCG dobio poziv za razgovor od Demokratske snage Forca, dodajući da bi danas trebalo da bude održan inicijalni sastanak na kome bi se razgovaralo o izborima.
Govoreći o platformi koju je opozicionim partijama uputio potpredsjednik Pokreta za promjene Branko Radulović, Bardhi je kazao da se sa sadržinom tog dokumenta upoznao iz medija.
„Mi nijesmo dobili platformu. Što se tiče Ulcinja, mali je uticaj PzP, ali, prema našem mišljenju, bitno je sakupiti što više glasova kako bi imali više mjesta u parlamentu da bi mogli formirati vlast. Svima je jasno da samostalno niko ne može dobiti vlast“, naveo je on.
Bardhi je rekao da je DSuCG otvoren i za koaliciju sa partijama na vlasti, ali samo pod uslovom ako bi se sačinila platforma koja bi podrazumijevala „poboljšanje statusa Albanaca u Crnoj Gori“.
„Kada bi postojala volja i želja da preokrenu stvari stvarnim činjenjem za ostvarivanje prava Albanaca i formiranje demokratske vlasti, zašto da ne“, naveo je on.
Bardhi je kazao da će DSuCG u ovom krugu izbora imati drugačiji pristup kampanji zbog nedostatka novca, jer Opština Ulcinj nije uplatila lokalnim partijama dio koji je u obavezi da uplaćuje iz budžeta, a i na državnom nivou smanjen je iznos koji se uplaćuje parlamentarnim strankama.

Vijesti