Počistimo i lošu upravu i afere

September 29, 2010   | news

Forca u ulcinju pokrenula akciju „Nedjelja čistoće”, Nazif Cungu poručio
Ulcinj – Zabrinuta zbog stanja životne sredine, Forca je juče pokrenula akciju “Nedjelja čistoće”, nadajući se da će, uz smeće, divlje deponije i otpadne vode, uskoro biti počišćene i „loša lokalna uprava i budžetske i korupcijske afere“.
Predsjednik Force Nazif Cungu kazao je da su “nesposobnost i zlupotrebe aktuelne vlasti pogoršale stanje u opštini u oblastima ekonomije, socijale, kulture i obrazovanja, a posebno na polju zaštite životne sredine”.
“Teritorija naše opštine pretvorena je u veliku deponiju koja ozbiljno prijeti razvoju turizma i zdravlju građana. Zato pokrećemo akciju \’Nedjelja čistoće\’, tokom koje ćemo komunalni otpad uklanjati od Kruta do Bojane i od Kodara do Sukobina”, najavio je Cungu na jučerašnjoj konferenciji za novinare.
On je naglasio da je cilj akcije podizanje svijesti o značaju i potrebi očuvanja životne sredine, kao i poruka “da je opštinu lako počistiti”.
“Ovom akcijom želimo pokazati da je došlo vrijeme da se, pored divljih deponija i građevina, moraju počistiti i loša lokalna uprava i afere oko bužeta i korupcije”, kazao je Cungu.
On je pozvao građane da se u što većem broju uključe u predstojeću akciju Force.

S.A.
Vijesti

YouTube Preview Image