„Barkli” ponovo otvara „Otrant”

October 4, 2010   | Turizmi / Turizam

Ulcinj – „Ministarstvo turizma i vlasnik ulcinjskog hotela \’Otrant\’, ruska kompanija \’Barkli\’, na putu su da usaglase tekst sporazuma koji definiše obaveze Moskovljana prema radnicima i državi“, saznaju „Vijesti“. Naš sagovornik kazao je da bi sporazum mogao biti zaključen polovinom mjeseca, a među potpisnicima će se naći i predsjednici granskog i sindikata “Otranta”.
„Sve će se znati poslije utorka do kada je Ministarstvo ostavilo rok Rusima da odgovore na ponuđeni tekst sporazuma“, kazao je naš izvor koji je učestvovao u pisanju sporazuma.
Rusi radnicima duguju šest plata a sporazumom je predviđena dinamika isplate.
„Odmah nakon potpisivanja sporazuma Rusi bi radnicima trebalo da isplate tri ili četiri plate, a ostatak u narednih mjesec dana“, kazao je naš izvor.
Sporazumom je predviđena i obaveza Rusa da otvore hotel i pripreme ga za narednu sezonu. “Otrant”, koji ima četiri zvjezdice nije radio ovog ljeta, jer su Rusi predvidjeli da će poslovati sa gubitkom. Predstavnici “Barklija” oglušili su se i na upozorenja ministra Predraga Nenezića koji u nekoliko navrata javno saopštio da hotel mora da radi, bez obzira na poslovni rezultat. Kompanija “Brkli Otrant” je kupila 2004. godine za 2,5 miliona eura i uz obavezu da u renoviranje uloži dva miliona više. Naš sagovornik tvrdi da za sve to vrijeme Rusi nijesu kasnili sa isplatom zarada sve do početka ove godine.

„U problemima su jer rade na unutrašnoj reorganizaciji kompanije. Makar su tako nama rekli“, kazao je naš sagovornik zapošljen u “Otrantu”.

S.A.
Vijesti
YouTube Preview Image