Glasali su fantomi

October 5, 2010   | news

Forca otkrila neregularnosti na izborima u maju
Ulcinj – Forca Nazifa Cungua najavila je da će osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju podnijeti krivičnu prijavu protiv članova biračkog odbora na glasačkom mjestu br. 33 “Dom omladine Selita”, koji su na prethodnim izborima 23. maja omogućili da umjesto sedam osoba iz biračkog spiska glasaju druga lica.

Potpredsjednik Force Dževdet Cakuli tvrdi da su Alim Astafa rođen 1965, Elmadije Astafa (1972), Vjolca Astafović (1977), Aslan Đonović (1954), Arben Đonović (1982), Gzim Đonović ( 1981) i Arben Đonović (1977) “glasali” na tim izborima, iako u tom danu nijesu bili u Ulcinju.
“Umjesto njih glasali su neki drugi građani Ulcinja. Imamo pouzdana saznanja da upisani mještani tada uopšte nijesu bili u Ulcinju, a samim tim nijesu mogli ni staviti svoj potpis na spisak”, kazao je Cakuli na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

On vjeruje da će osnovno državno tužilaštvo u Ulcinju pokrenuti krivični postupak i potvrditi sumnje Force u regularnost majskih izbora. On je osudio i “vandalsko ponašanje političkih provinika koji uništavaju naše postere, bilborde transparnte”.

“Posljednji slučaj desio se prije dvije noći kada su vandali pocijepali bilbord te otkačili i odnijeli veliki transparent koji je bio postavljen na privatnoj kući kod kružnog toka u Vladimirskim krutama. Zato pozivam političke protivnike da obuzdaju svoje članove i simpatizere, a organe reda da pomno prate predizborna dešavanja i preuzmu mjere iz svoje nadležnosti”, kazao je Cakuli.

S. A.
Vijesti

1