U policiji se sve može provjeriti

October 7, 2010   | Anketë / Anketa

Podgorica – Navijači Fudbalskog kluba Zabjelo juče su demantovali navode teksta koji je prije dva dana objavljen u “Vijestima” pod naslovom “Pljačkali i vrijeđali”, a u kojem se kaže da su prilikom navijanja za svoj tim, koji je u nedjelju igrao protiv ulcinjskog Otranta, skandirali i pjevali nacionalističke parole. U tom tekstu se ističe da su navijači Zabjela tokom utakmice skandirali parole: “Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji”, ”Ovo je srpska zemlja” i slične nacionalističke parole.
Predstavnici navijača Zabjela su “Vijestima” objasnili da jesu pjevali navijačke pjesme, koje sadrže pojedine uvredljive riječi, ali da one nijesu obojene politički niti nacionalno.
– O parolama koje smo uzvikivali postoji i policijski zapisnik, tako da se lako može provjeriti šta smo mi tačno skandirali. U redovima naših navijača zastupljene su sve nacije i nacionalnosti, tako da je glupa i sama pomisao da smo nešto tako kazali – ističu predstavnici Zabjela.
Oni, takođe, demantuju da navijači Otranta nijesu reagovali.
– Vrijeđali su nas po nacionalnoj osnovi i psovali na albanskom jeziku – tvrde navijači Zabjela, koji se, ujedno, izvinjavaju Fudbalskom savezu Crne Gore na uvredljivom transparentu.

N. P.
Vijesti