DPS i DUA u postizbornoj koaliciji i Ulcinju?

October 8, 2010   | Anketë / Anketa

Predsjednici Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i Demokratske unije Albanaca Ferhat Dinoša, ako je suditi po jučerašnjim izjavama novinarima u Ulcinju, doskorašnju koalicionu saradnju ocjenjuju veoma uspješnom, prenosi Pobjeda.

‘’DPS se za samostalan izlazak na ponovljene izbore odlučila da bi provjerila stepen povjerenja građana, a potom će, zavisno od rezultata, odlučivati o eventualnim koalicijama’’, rekao je Đukanović.

On je naglasio da, iako građanska, partija na čijem je čelu nikada nije imala predrasude prema nacionalnim strankama, pa je i ranije i sada veoma dobro sarađivala i na državnom i na lokalnim nivoima.

‘’Ostavljamo mogućnost za saradnju i poslije izbora, naravno zavisno od rezultata, ali želimo da sarađujemo sa svim partijama koje Crnu Goru vide kao svoju kuću i htjeli bi da je uređuju po standardima Evrope 21. vijeka’’, najavio je Đukanović.

Predsjednik Demokratske unije Albanaca Ferhat Dinoša i jučerašnje označavanje početka izgradnje novog mosta na Port Mileni vidi kao plod veoma dobre saradnje lokalne vlasti i Vlade, ali i dobrih odnosa Demokratske unije Albanaca i Demokratske partije socijalista.

‘’DUA jeste u koaliciji sa Partijom demokratskog prosperiteta i vjerujem u dobar rezultat, ali trebaće nam još samo mandati DPS da bismo nastavili da vladamo u Ulcinju. To je apsolutno najbolja ponuda za naše građane’’, rekao je Dinoša.

Pobjeda