U Ulcinju svi grade bez dozvole

October 9, 2010   | Anketë / Anketa

Podgorica – Gzim Hajdinaga, gradonačelnik Ulcinja, ponovo nije došao na zakazani glavni pretres, a u spisima sudskog predmeta nema dokaza da je primio poziv za svjedočenje, kazao je juče sudija Ratko Ćupić u nastavku suđenja inspektorima građevinarstva optuženim za primanje mita. Optuženi Pavle Brisković je kazao da mu je krivo “što nije došao predsjednik da se pogledaju u oči, jer neće iza leđa da mu priča”. Sudija je dodao da će doći predsjednik, te da mora doći.
Svjedok Badema Lazović iz Ulcinja, kazala je da je sagradila objekat bez građevinske dozvole.
“U naselju Đerani kod Ulcinja, bez građevinske dozvole 2008. godine, gradila sam objekat.
“A zašto”, pitao je sudija.
“Kao i svi. Bez dozvole. Kada sam završila gradnju, došla je građevinska inspekcija. Tokom gradnje, inspekcija nije dolazila, već kada sam završila objekat. Donijela je rješenje o zabrani dalje gradnje i nije mi ništa posebno naložila. I sada nemam građevinsku dozvolu, a nisam platila ni komunalije ”, navela je svjedokinja. Sudija Ćupić je primijetio da se na fotografiji njene kuće vidi da ima dvoje vrata, te da je to prizemlje i sprat. Ona je ponovila da je jedan sprat, ali sudija je bio uporan.
“Ostavili ste željezo da gradite dalje”.
“Zasada nemam namjeru da gradim, nemam novaca, ali gradiću sigurno”, obećala je svjedokinja.

Svjedok Ćazim Metanović iz Ulcinja, naveo je da je gradio u Pristanu. Objasnio je da je imao građevinsku dozvolu, ali da je na svoju ruku proširio gabarite kuće, ali se nada da će se sve uklopiti u urbanistički plan.
“Građevinska inspekcija je dolazila, ali sam nastavio da gradim. Nastavio sam da gradim iako mi je inspekcija zabranila gradnju. Međutim, nisam je poslušao. Tada se, osim mene, u Ulcinju gradilo još 300 objekata bez građevinske dozvole, tako da sam mislio da mi neće srušiti kuću. Zbog toga nisam poštovao zabranu. Inspekcija nije više dolazila, a ja sam završio objekat i sada živim u njemu,” rekao je svjedok.
Prema optužnici Dražena Burića, zamjenika specijalnog tužioca, Pavle Z. Brisković, Radomir N. Gazivoda, Tahiri H. Ruždi i Islam Redža, optuženi su za krivično djelo \”primanja mita\”.

K. RADEVIĆ
Vijesti