Skupština opštine Ulcinj i dalje bez predsjednika

November 16, 2010   | news

Pregovori DPS-a i DUA od sjutra
Ulcinj – Ulcinjski parlament verifikovao je juče odborničke mandate, osvojene na vanrednim izborima 17. oktobra, ali nije izabrao predsjednika Skupštine, što je bila druga tačka dnevnog reda, budući da u najjužnijoj opštini i nakon mjesec od izjašnjavanja građana, nema ustanovljene zakonodavne većine.
Iz oktobarskih izbora Forca je sa 11 mandata izašla kao najjača partija, koalicija Demokratske unije Albanaca i Partije demokratskog prosperiteta osvojila je 10, DPS sedam, SDP i ujedinjena opozicija predvođena SNP-om po dva i Perspektiva poslanika Amira Holaja jedan mandat.
Prvi put poslije 20 godina, što je kuriozitet posljednjih ulcinjskih izbora, nekada vladajuća partija, Demokratski savez Mehmeta Bardhija, iz koje su se izrodile skoro sve ostale albanske stranke, nije osvojio nijedan mandat.
Budući da je DPS ovog puta tas na vagi, Predsjedništvo te partije nedavno je donijelo odluku da se prvo o formiranju većine uđe u pregovore sa DUA, starim koalicionim partnerom na republičkom i skoro svim lokalnim nivoima, pa i ulcinjskom.
Kako je juče “Vijestima” kazao šef ulcinjskog DPS-a Ljuiđ Škrelja, koji boravi u Americi, pregovore sa DUA počeće sjutra. Sjednicom SO predsjedavao je nekadašnji ministar manjina i predsjednik DUA Fuad Nimani, kao najstariji odbornik u Skupštini.

S.A.
Vijesti