Otvaranje Hotel-Klinika sa High-Tech-Rehabilitacijom u Ulcinju

November 24, 2010   | Turizmi / Turizam

Nas gradjanin, zdravstveni radnik Rifat Stankovic je stupio u kontakt i pregovara sa investitorima koji su najavili da zele da realizuju vise milionski projekat

” Hotel-Klinika” sa High-Tech-Rehabilitacijom,  u Ulcinju.

Rifat Stankovic kaze da to nije novinarska patka vec je realitet.

Da potraznja postoji, govori i to  da je i zahtjev Ministarstvu zdravlja upucen 1.11.10  iz Njemacke za izgradnju internacionalnog centra za rehabilitaciju djece sa posebnim potrebama,sa cerbralnom paralizom, pacijenata sa ostecenom funkcijom kostano-zglobnog sistema, sa bolestima lokomotornog sistema, kao i za pacijente sa posledicama sloga.

Centar će biti namijenjen pacijentima iz zapadne i istočne Europe i iz Crne Gore.

Uradiće se rekonstrukcija postojeceg objekta i izgradnja dodatnih  prostorija u skladu sa sanitarnim i tehničkim standardima, koji se traže od ambulatnog centra. Kupiće se neophodna oprema.

Rad će se sprovoditi od strane lokalnih stručnjaka, koji su prošli dopunsku obuku u svjetski poznatim centrima u inostranstvu. Dodatno ćemo uključiti inostrane specijaliste u onim oblastima, gdje nije potrebna licenca.

U početku planiramo da zaposlimo 25 – 30 lokanih specijalista i 8 – 10 inostranih.

To treba da izraste u savremeni centar za rehabilitaciju sa 200 – 250 kreveta.

Trenutno se ceka odgovor od ministarstva zdravlja za pocetak realizacije ovog projekta.

Ne treba smetnuti s uma da ovaj centar treba preko cijele godine da prima pacijente i da je zbog toga od opsteg znacaja za opstinu Ulcinj pa i sire .Birokratske prepreke se trebaju svesti na minimum da se ne bi rasterali ozbiljni investitori.

Dodao  je jos sa puno nade i velikih ocekivanja :”da ovakvu instituciju zasluzuje Ulcinj jer je po razvoju i koriscenju svojih resursa nazalost jedna od najzaostalih opstina u Crnoj Gori.”

Rifat Stankovic
Lajme nga Ulqini


YouTube Preview Image

1