Valorizacijom Valdanosa očekuju otvaranje više od 400 radnih mjesta

November 24, 2010   | news

Savjet za privatizaciju je na današnjoj sjednici razmotrio i prihvatio Izvještaj Tenderske komisije za realizaciju projekta turističke valorizacije Valdanosa i Ostrva cvijeća, o rezultatima tendera za izdavanje u dugoročni zakup lokaliteta Valdanos u Opštini Ulcinj, s Prijedlogom ugovora.

“Savjet je konstatovao da je Tenderska komisija realizovala postupak Tendera u skladu s važećom normativnom regulativom i svojim nadležnostima. Nakon toga, Savjet je prihvatio Prijedlog ugovora o izdavanju u dugoročni zakup lokaliteta Valdanos, koji će biti zaključen s prvorangiranim ponuđačem Cubus Lux iz Velike Britanije, uz obavezu izgradnje ekskluzivnog turističkog kompleksa na nivou 4+ i pet zvjezdica, koji će biti u stanju da doprinese jačanju ukupne ekonomije u Crnoj Gori“, saopšteno je nakon sjednice Savjeta.

Prijedlogom ugovora definisano je da se lokacija Valdanos ustupi na period od 30 godina sa mogućnošću produženja, s minimalnim iznosom investicija od 222.517.379.00 eura.

U skladu sa ponudom, u prve tri godine očekuje se otvaranje najmanje 400 radnih mjesta, dok bi se stavljanjem kompletnog turističkog naselja u funkciju otvorilo još toliko novih radnih mjesta. Predloženom dokumentacijom predviđeno je da ne smije biti uništeno nijedno stablo masline na lokalitetu Valdanos.

“Savjet je razmotrio i uputio Vladi na usvajanje Informaciju o otvaranju novih linija i povećanju broja frekvencija na postojećim linijama Montenegro Airlines-a.  Otvaranjem novih linija prema destinacijama, koje su prepoznate kao najznačajnija turistička i poslovna tržišta, povećaće se intenzitet i kvalitet avio saobraćaja i u skladu s tim podstaći ukupan razvoj privrede Crne Gore”, ističu u Savjetu.

Osim Savjet je dao saglasnost i na Osnovni dokument za davanje koncesije na detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralne sirovine arhitektonsko-građevinskog (ukrasnog) kamena na lokalitetu „Mišev do“- Vinići, Opština Danilovgrad.

Izvor: CdM


YouTube Preview Image

1