Džemal Perović: Vlada da ne dopusti zakup Valdanosa

November 26, 2010   | Bota

Odluka Savjeta za privatizaciju o davanju u tridestogodišnji zakup najljepše uvale na Crnogorskom primorju Valdanosa je iznenađujuća, skandalozna i štetna, ocijenio je u saopštenju Džemal Perović ispred grupe ulcinjskih nevladinih organizacija.

– Ustupiti takav biser, spomenik prirode, zaštićeno područje i podvodno arheološko nalazište jednoj nereferentnoj firmi je zaista nepojmljivo. Firma „Cubus Lux“ ne ispunjava nijedan od tenderom postavljenih uslova, pa je ovakva odluka Savjeta nelegalna i nazakonita, tvrdi Perović.

Stoga će, kako se dodaje u saopštenju, grupa NVO pokrenuti odgovarajući postupak pred nadležnim organima i sa svime upoznati evropske institucije.

-Pozivamo crnogorsku Vladu i posebno parlament i njegovu Komisiju za kontrolu i praćenje procesa privatizaciju da ne dopuste sklapanje jednog ovakvog ugovora koji je štetan ne samo za stvarne vlasnike maslinade već i za opštinu Ulcinj i državu Crnu Goru.

Podsjećamo crnogorsku javnost da su odbornici Skupštine opštine Ulcinj 2007.g. jednoglasno donijeli odluku da se maslinada u Valdanosu vrati ranijim vlasnicima.

Napominjemo takodje da je maslinjak predmet restitucije i da se o tome vode sporovi pred Upravnim sudom Crne Gore i Evropskim sudom za ljudska prava.

Kao suorganizatori svih dosadašnjih aktivnosti i protesta na zaštiti prava i intetesa gradjana, grupa NVO ovim putem najavljuje nastavak kampanje na odbrani Valdanosa. Podrška svih dobronamjernih je u tome značajna i očekivana, zaključuje se u saopštenju.

Analitika

YouTube Preview Image